da napišem par stvari o auspuhu nakon što sam se sjetio nakon 2 mjeseca spojiti obrtaljku.
sa multivarom i 11.5 gr valjčićima i serijskim centralnim federom(našao sam neki tvrđi od malossi dugačkog bijelog) su okretaji kroz ubrzanje 8000 (+-100) okretaja. okretaje na maksimalnoj brzini nisam mjerio ali vjerujem da bi porasli za nekih 400-500 okretaja.
trenutno je paljenje i cdi od AC struje sa standardnom kajlom jer u slučaju s topovom je puno veće temperature dostizao na ful gasu (cca 5-10 stupnjeva), a ovako i mrvicu bolje ide. oprugice na kvačilu su bijele iz seta za deltu (počinju odvajati na cca 4000 okretaja, dok ful odvajaju na cca 5000 do 5500) i po meni nema smisla ići na tvrđe (probao sam deltu s crvenim i start nije bio nikakav, samo je proklizavalo kvačilo). ovako je start odličan i stalno odvaja na zadnji.
što se tiče karburatora, stavio sam 158 diznu, dok sam na serijskom auspuhu imao 145-8, i konačno sam prije par dana se poigrao s iglama. stavio sam siromašniju iglu ali za zub više nego s bogatijom.
odaziv na gas je odličan, nema nikakvih gušenja i trokiranja, od 1/4 gasa pa do ful gasa radi maltene ko 4t skuter, znači mogu se po gradu i mirno voziti da ne buči baš pretjerano a da pritom ne trokira i ne trza.
stavio sam i termostat jer po ovom vremenu mu trebalo cca 15minuta da dođe do neke radne temperature od 60c, ovako mi se ugrije nakon već 5 minuta vožnje (termostat otvara na cca 55 stupnjeva i temperatura mi rjetko sada prelazi 70c)
kada još zahladi skuter ide na rastavljanje i 99% da ide rega na veliku tablicu, imam još puno detalja za odraditi preko zime, mjenjati ću volan, moram signalizaciju rješiti, support arm, nove gume, ugl puno sitnica koje kao i inače kad se skupi na hrpu budu najskuplje.