Tehnički kutak > Tuning skutera

boost portovi, da ili ne

<< < (4/4)

SRAD:

--- Citat: animatrix - 15 Ožujak, 2011, 15:30:01 ---mislio sam na tp due+, povrsina mu je 512mm^2, kontam podic za milimetar ispusni i ili ga prosirit na kojih 70% promjera klipa ili ako se moze ubacit boostove na foru evo2.. trenutno neznam promjer grane auspuha, ali znam da auspuh radi u uskom rasponu okretaja i oko 12000 mu je vrh, pa kontam da bi povecanje protoka ispusnog kanala punilo auspuh kako treba

--- Kraj citata ---

Na Due + je ispušni kanal već jako visoko tako da treba raditi na širenju kanala i njegovoj protočnosti. Inače kanal nije toliko širok tako da boost prtovi ili širenje su svakako dobra opcija. Uz to na due+ je jako bitno srediti i u predjelu usisnog pera i bočnih ulaza za prilivne kanale.

fatal1ty:

--- Citat: animatrix - 15 Ožujak, 2011, 15:30:01 ---mislio sam na tp due+, povrsina mu je 512mm^2, kontam podic za milimetar ispusni i ili ga prosirit na kojih 70% promjera klipa ili ako se moze ubacit boostove na foru evo2.. trenutno neznam promjer grane auspuha, ali znam da auspuh radi u uskom rasponu okretaja i oko 12000 mu je vrh, pa kontam da bi povecanje protoka ispusnog kanala punilo auspuh kako treba

--- Kraj citata ---

70% je puno previše za nepregrađeni ispušni kanal,a pogotovo za gus kit.

fatal1ty:

--- Citat: ivanm - 15 Ožujak, 2011, 06:38:24 ---nisam mjerio replicu al na oko se vidi da su boostovi viši za nekoliko stupnjeva od središnjeg ispušnog kanala..

--- Kraj citata ---

boosteri su inače niži od središnjeg kanala, i neigraju ulogu u tome da će se skuter više vrtit,nego je tu bitan tajming ispušnog kanala kao šta je naveo SRAD....uostalom za sve to treba spuh koji igra uz takvu kombinaciju.

ivanm:
da, niži su od središnjeg, sorry :omfg:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju