Tehnički kutak > Tuning skutera

boost portovi, da ili ne

<< < (3/4) > >>

pralas:

--- Citat: ivanm - 15 Ožujak, 2011, 07:17:22 ---samo si provjeri koliko imaš materijala do kanala za vodu .

--- Kraj citata ---
budem
znaci prvo te 2 rupice probusim svrdlom od 3mm,i kasnije ih jos malo biaxom?

SRAD:

--- Citat: ivan pralas - 15 Ožujak, 2011, 07:22:50 ---budem
znaci prvo te 2 rupice probusim svrdlom od 3mm,i kasnije ih jos malo biaxom?

--- Kraj citata ---

Ako nemaš mirnu i preciznu ruku radije se odluči na širenje kanala i njegovu protočnost. Na tom cilindru širenje ima smisla jer tvornički nije preširok kanal.
Uz to možeš optimizirati malo oko usisnog pera i ulaza prema prilivnim kanalima

animatrix:
koliko sam primjetio dosta jacih kiteva ima boost portove, sto je zanimljivo vecina citav ispusni kanal sa boostovima ima sirine 54mm recimo, dok npr TP Due+ nema boostove i sirina mu je 26mm samo, kontam da bi busenje boostova na njemu dalo povecanje performansi na auspuhu tipa yasuni C20. kontam mozda prekopirat boostove sa polini evo 2 cilindra ako bi stali. sta mislite o tome i dal je recimo evo 2 idealan za c20 pa da radim po njemu ili neki drugi cil?

SRAD:

--- Citat: animatrix - 15 Ožujak, 2011, 14:43:15 ---koliko sam primjetio dosta jacih kiteva ima boost portove, sto je zanimljivo vecina citav ispusni kanal sa boostovima ima sirine 54mm recimo, dok npr TP Due+ nema boostove i sirina mu je 26mm samo, kontam da bi busenje boostova na njemu dalo povecanje performansi na auspuhu tipa yasuni C20. kontam mozda prekopirat boostove sa polini evo 2 cilindra ako bi stali. sta mislite o tome i dal je recimo evo 2 idealan za c20 pa da radim po njemu ili neki drugi cil?

--- Kraj citata ---

Gleda se ukupna površina kanala, tako da boost port do glavnog kanala ima pregradu koja je jednim dijelom restrikcija. Polini Sport cilindar ne možeš bazirati na evo 2 timingu i površini kanala jer se radi o gizi i klipu sa 2 prstena.
Moja preporuka ti je optimizacija tog cilindra ili ako želiš više nabavka evo 2.

animatrix:
mislio sam na tp due+, povrsina mu je 512mm^2, kontam podic za milimetar ispusni i ili ga prosirit na kojih 70% promjera klipa ili ako se moze ubacit boostove na foru evo2.. trenutno neznam promjer grane auspuha, ali znam da auspuh radi u uskom rasponu okretaja i oko 12000 mu je vrh, pa kontam da bi povecanje protoka ispusnog kanala punilo auspuh kako treba

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju