evo i ovdije da u kratko obijasnim šta se radilo u zadnje vrijeme.
uglavnom navoj na glavi za sviječicu sam provrtio i sij#bo navoj,vijerovatno od silnog odvrtanja zavrtanja na toplo i vijerovatno koji put jače stegno i navoj otišo.
zatim je nastao problem jer nisam mogo nigdije nači glavu za stage6 sport pro,več jedino za stage6 racing kit.pa reko ajd po slikama i konzultacij sa drugima ipak naručio+dihtunge i kariku.
zatim je mašina išla dole sa skutera.(dok se čekaju dijelovi pa da se nešto korisno odradi)
-cilindar nakon 6tis izgleda odlično karika još nije za zamijenu.
slika glave i navoja di se vidi da je prikraju ostalo jako malo navoja.
zatim u međuvremenu dok se glava čekala malo sredio cilindar.kanale zagladio,ispuh poliro i čelo klipa.
yasuni je dobio novu boju,airbox,ferode i ostale stvari dotijero očistio i neke stavio nove.
[/URL]
pa se zatim i malo od dosade farbalo:
a zatim je stigla glava stage6 racing:
i slika glave stage6 pro
zatim je usljedila konzultacija sa mariom u vezi glave pošto je glava racing ravna a za pro zaobljena.
i uz marijevu računicu i njegovo znalje.
urađeno je ovako:
klip u GMT je podešen na 1,20mm
klip u DMT:kanali svi otvoreni:
+brtva na glavi 0,50mm
znači sqish je podešen na 1,70mm
skuter je upaljen i provozan,još moram poštelat karburator i prijenos i to če biti to...
EDIT:stiglo nešto dijelova
hebo s-belt
hebo polley
koso senzor i prsteni
zimsko deklo ofarbano i lagano izbušeno i spremno za kišne dane a ljetno spremljeno na čekanje.
UPDATE:evo napokon nabavio AC sekundar prijenos skračen sa 17% na 12%.sad puno lakše i brže dolazi do max speed okretaji su ostali isti kroz ubrzanje oko 9000-9500rpm, definitivno po meni za ovaj setup 17% je previše jer ipak mi je bitnija gratska vožnja nego otvorena cesta i max speed.
setup prijenosa je trenutno:
stage6 vario 5,2gr
bijela malossi opruga
hebo s-belt
polini g3 plave šušte(naj mekši položaj)
hebo pulley
prijenos 12%produžen
stage6 zvono
polini torq
evo i par slika:
stavljena je nova brtva i ulje...
KOMETARI,pitanja dobro došli
http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,14377.msg532903.html#msg532903