Općenito > Propisi
svijetla po zakonu
Sever:
--- Citat: chupa206 - 07 Ožujak, 2011, 22:19:48 ---ma znam da po noći skoro full plavo... a imaš spojeno da svijetli kad i kratko svijetlo? onda se skoro i ne skuži...
ja imam posebno; kratko, dugo, a to mi svijetli zajedno kad i ona dolje "maglenka" i prilično se vidi
--- Kraj citata ---
imam spojeno s pozicijama a kao sto vidis i pozicije ima LED tak da i one djeluju plavo
JogFromYamaha:
na vozilu nesmijes imat nikakvo svijetlo koje nema homologaciju zato zaboravi led zaboravi neon cjevi i sl.
smijes samo ono kaj ima homologacijski broj / znak
a svijetla u boji su generalno zabranjena za koristenje
filip190:
Članak 42.
(1) Vozila ne smiju na prednjoj strani imati svjetlosne, svjetlosno-signalne ili reflektirajuće uređaje ili tvari koje daju svjetlo u boji (plava svjetla i sl.), a na stražnjoj strani – uređaje ili tvari koje daju bijelo svjetlo.
(2) Odredba stavka 1. ovoga članka glede bijelog svjetla ne odnosi se na svjetlo za osvjetljavanje ceste pri vožnji unatrag, pokretno svjetlo za istraživanje (reflektor), svjetlo za osvjetljavanje registarske pločice i registarsku pločicu te na vozila ministarstva nadležnog za unutarnje poslove, hitne medicinske pomoći na cestama, vatrogasna vozila i vozila oružanih snaga.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač čije vozilo, suprotno odredbama stavka 1. ovoga članka, ima na prednjoj strani svjetlosne, svjetlosno-signalne ili reflektirajuće uređaje ili tvari koji daju svjetla u boji, a na stražnjoj strani uređaje ili tvari koje daju bijelo svjetlo.
Iwo SR Tuono:
prema tome xenon 6000k nesmiješ imati, već samo tipa OEM 4300k i slične
al za ledice kao TFL i slično e jebu, ja ih imam i nikad ništa
Drnda:
daj mi sliku tih ledica na face i cijenu, duzinu, jel svjetle kako, ja planiram u far na sfu stavljati umjesto svjetla original...
a za ksenon, 6000k je bijelo...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju