Općenito > Propisi
zalba
cosa_wp:
--- Citat: stefek - 06 Ožujak, 2011, 14:13:40 ---onda su ti naplatili samo za semafor,je jer kazna za prelaz preko ceste kroz crveno 100kn.
--- Kraj citata ---
prelazak preko crvenog 300 kn, a osobna 100 kn 100% u mom slučaju piso je neko na forumu kako su ga čopili bez osobne i isto 100 kn
3alfa3:
--- Citat: cona_rab - 06 Ožujak, 2011, 14:03:05 ---spadaju lakši prekršaji do 1000 kn,napr. ako se voziš bez pojasa,bez svijetla,ako si nepropisno parkiran i takve sitnice,a tu opomenu dobiješ napismeno,bar sam je ja dobio,a ovo usmeno ti niš ne znači osim ako te isti policajac koju te usmeno opomenuo uhvati u prekršaju pa ti vjerojatno taj drugi put neće oprostit
--- Kraj citata ---
Mislim da nije do 1000kn nego do 500 ili cak 300 i vrijedi samo za kazne za koje nije propisan kazneni bod
3alfa3:
--- Citat: vktr - 06 Ožujak, 2011, 13:51:32 ---jel to pravo na opomenu posebno po kategorijama a1 i b ili jednsotavno na osobi?
--- Kraj citata ---
Zanimljivo pitanje. I mene zanima.
Ako cemo po logici, onda je po kategoriji. Jer ako izgubis dozvolu zbog recimo voznje pod cugom, onda gubis samo kategoriju na odredjeno vrijeme.
cona_rab:
--- Citat: 3alfa3 - 06 Ožujak, 2011, 14:18:02 ---Mislim da nije do 1000kn nego do 500 ili cak 300 i vrijedi samo za kazne za koje nije propisan kazneni bod
--- Kraj citata ---
Policijska uprava ili postaja koja tijekom obavljanja poslova nadzora utvrdi da je počinjen prekršaj za koji je propisana samo novčana kazna u utvrđenom iznosu do 1.000,00 kuna, u slučajevima kada prekršajem nije izazvano ometanje ili ugrožavanje drugih sudionika u prometu, odnosno ako je prekršaj osobito lake naravi a počinitelj nije prije činio slične prekršaje može umjesto novčane kazne sudioniku u prometu izreći mjeru usmenog ili pisanog upozorenja.
eto ovo je točno što piše u zakonu :icon_thumright:
..::IVKULJA::..:
moj topli savjet ti je da platiš tu kaznu jer je to najmanja moguća kazna.nemoj pisat prigovor i trošit bonuse na sudu,ako ih sada uopće i ima, jer se neisplati radi tako male kazne. a idući puta za kaznu do 1000kn možeš od drota tražit pismenu opomenu ako unazad godinu dana nisi iskoristio
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju