Općenito > Generalno o skuterima

Plin u skuteru

<< < (6/10) > >>

darko zip:
pa vidio sam tu na forumu da mislim "Brešković" u zg ugrađuje plin u skutere 1500-2000 kn...ali mislim da se to može iskemijati i povoljnije.. :laughing7: :laughing7: :laughing7:

darko zip:
  I baš niko na forumu nema skuter na plin....... ??? ??? ???

marin18:
ima poznanik mog starog u istri inace se bavi plinskim instalacijama

Onaj S Foticem:
Realno gledajuci svaki motor ide na plin, benzin je samo tekuc al ga frga ili dizne "pretvaraju" u plin i onda ubrizgavaju u cilindar.
vjerujem da se da slozit bez beda to ali nevjerujem da je neka iskoristivost prvo zato kaj plin propan/butan ima manju oktansku vrijednost od benzina pa ga je potrebno puno vise da ide isto ko i na bengu, za one koji voze skuter samo da ide se isplati   :toothy12:

moja preporuka slozit skuter na vodik  :toothy10:

animatrix:
pa vodik ima jos manju kaloricnu vrijednost od benzina dok je u plinovitom stanju.. da je u tekucem stanju to je druga prica, kila benzina ti je 1.35L recimo, dok kila vodika je 11200L! i kila plina ti je puno vise litara u odnosu na kilu benzina, ali problem je sto se i plin toci u litrama a ne kilama.. tako da ne dobijas jednaku vrijednost.. i zbog toga motor ima vecu potrosnju u litrama plina u odnosu na benzin.. zamisli kad bi litru benzina pretvorio u plin koliko bi dobio litara plina, i da takav benzin ubrizgavas u motor onda bi dobio dosta nizu potrosnju..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju