Općenito > Generalno o skuterima
Tomos vs Skuter
ivanm:
imaš na stranici prije portmape cilindara od t15 i apn-a.. veći usis duplo i karb, 18mm bing u odnosu na 12 apn-a.. viši je timing ispuha za 5mm..
t15 i bt su imali identične cilindre, naturpijane 50-ice kak bi mi rekli.. vrtili se na 2-3000 okr više i imali oko 5.5-6 ks u odnosu na apn-ovih 2.3 ks..
spuh nije neka razlika, najveća je u karbu usisu i ispuhu..
darko zip:
ja sam davno imao 15 ticu...skroz pravljenu...štel od TE12 vilice alu od nekog talijana štipalljke...rezonantni auspuh delorto 28 mm i ta 15-tica ti je išla 115 na sat ali samo 5 dana...ili je pukla klipnjača po pola ili je izgorilo čelo klipa i L karika se zabije u glavu motora....ali to je bila cijena friziranja.... :headbang:
KEEWAY:
imam ja tomosa u garaži, točnije apn-a 4 1979 godina, generalno uređen, al nažalost bez papira :'(
ivanm:
--- Citat: darko zip - 01 Ožujak, 2011, 11:54:55 ---ja sam davno imao 15 ticu...skroz pravljenu...štel od TE12 vilice alu od nekog talijana štipalljke...rezonantni auspuh delorto 28 mm i ta 15-tica ti je išla 115 na sat ali samo 5 dana...ili je pukla klipnjača po pola ili je izgorilo čelo klipa i L karika se zabije u glavu motora....ali to je bila cijena friziranja.... :headbang:
--- Kraj citata ---
imali su loše hlađenje i slabe radilice.. tek radilica od BT je bila nešto jača..
darko zip:
ovaj moj je imao okretaja kao u priči....KOJI JETO BIO ADRENALIN....(ali 5 dana i onda opet štedi za dijelove) :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :hello:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju