Općenito > Generalno o skuterima
Tomos vs Skuter
ivanm:
T14 i T15 su cestovne verzije naturpijane 50-ke kao npr tomos cross junior.. apn je klasičan moped.. kasnije je došo bt50 kao nasljednik 14 i 15-ice a zapravo je mašina identična samo ima elektronsko paljenje..
brijem da je ovo apeenac
darko zip:
Ivane to ti je slavni TE12 a verzija sa kosim rezervoarom je bio TE11 zvali su ga i tomos kolibri... taj te 12 je prije 35 godina nosio nas četvoricu po kaldrmi...nije bilo asfalta..i išao 70 i nikad nijedna žbica nije pukla....strava od motora...najkvalitetniji tomos...(ovom modelu nedostaje pak treger--mjesto za četrvrtog putnika)
ivanm:
aha t12 onda sam se zaj#bo :toothy11: ovaj je imo 3 brzine, imao ga moj frend imaš pravo..
uglavnom mislim da je onaj iz teme iznad moje 1975 jedan od prvih modela, makar sam našao podatak da je apn u proizvodnji od 1968..
darko zip:
a TE11 imao dvije brzine mjenalo se na ručici kao kod vespe...
darko zip:
Inače apn u odnosu na 14-icu ima pruduljen klip da mu skrati vrijeme usisavanja...deblju glavu(smanjili kompresiju) manju diznu....difuzor na karbu smanjili sa 14mm na i2 mm i ispušna gran mu ulazi u spuh skoro do kraja i to ga zaguši...i lančanike sa drugim brojem zuba....(original 14-tica tvornički išla 72 km/h a 15-tica 85....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju