Općenito > Generalno o skuterima

Tomos vs Skuter

<< < (30/85) > >>

interceptor:

--- Citat: Miroslav Kamba - 20 Ožujak, 2011, 15:46:47 ---...slažem se sa svime napisanim.... :notworthy: :notworthy:
...ja sam večinom za miješavinu koristio obično motorno ulje....rijetko je bilo novaca za Inin dvotaktol još kad sam išao u osnovnu prije 10-tak godina.... :sad1:

--- Kraj citata ---
ma normalno...srecom u selu ima puno traktora i kombajna i ono na kraju sezone kad se traktori pripremaju za novu sezone, kad se radi servis..to sve ulje oni svejedno bacaju..onda ja samo odem sa kantom od 10l, dam kantu i kad on ispusta ulje, ispusti mi u kantu i ja sretan i on sretan jer se rjesio tog....

Kamba:
..ja ipak nisam sipao rabljeno ulje..al novo svakakvo motorno sam sipao redovito... :toothy11: :drunken_smilie:

darko zip:
a nekad je na pumpama bila posebno samo za mješavinu....bila ručica na pumpi (poluga) kojom odrediš postotak mješavine i sipaš....i nekad je gorivo bilo jako jeftino samo je bilo problem imat motor.... :hello: :hello: :hello:

noky007:

--- Citat: ivanm - 20 Ožujak, 2011, 08:43:08 ---ček valjčići se dodiruju? to nije baš najsretnije rješenje... slabo se podmazuju i dosta griju.. kavez služi za hlađenje i podmaivanje..

--- Kraj citata ---

Uvijek ima tanki sloj ulja izmedu njih!

Takve radilice dozive duboku starost za razliku od originalnih koje u ovom slucaju ne bi izdurale vise od par t/km sa ovom kubikazom!
Na isti nacin na matiku mi vozi vec 10t km i nema ni mrvicu lufta,a isto je 65ccm,dok su one originalne na tolo km bile vec odavno zrele za izmjenu,jer ih stancaju u indiji ili su "cesi" zamjenski dijelovi,a to ne valja kur*u!

Na taj nacin su slagane radilice na starim vespama mislim iz 70-80 ih godina,vidio osobno kod restauratora u velikoj mlaki kod gosp. Langa

http://www.vespaklubhrvatske.hr/kontakt/

I guzzi je na taj nacin slagao radilice!

Kog zanima neka baci oko na clanke o modelima tomosa:

http://www.tomos-riders.com/index.php/topic,13399.0.html

Druce Lee:
Ja imam i tomosa 14 i skuter Luna rs 50...obadvoje 50 kobika,,obadvoje narančaste boje...jedan 1973 a drugi 2007...oba dva cu cool :headbang:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju