Tehnički kutak > Garaža

F15 by kive

<< < (2/8) > >>

luna500rr:
Na slici sto vidim multivar slabo penje remen u vrh?
To za ispuh nema veze, garez ce to ispravit...

pajo:

--- Citat: Drnda-1 - 20 Veljača, 2011, 11:46:34 ---za pocetak, skidaj ventilator ispred variomata i stavljaj sajbicu od 1 mm, serijska je toliko mislim.. nemoj bez sajbice, dogadjalo se da su u servisu stavljali bez sajbe, tj nisu znali kreteni gdje ide i nebi je stavili i onda bi provrtio ventilator, tj rupa umjesto nekih 16 mm koliko je radilica bude siroka nekih 4-5cm u promjeru.. imao sam 2 slucaja da su ljudi tako vozili kad su mi dosli na servis... obavezno stavi sajbu, iako je stegnuto sve kako treba , zbog nedostatka sajbice ima lufta te pojede ventilator....

--- Kraj citata ---
bez šajbice nisam nikad ni vozio jer mogu mislit kakav bi start bio??
ali drnda ja te nisam ništa skužio šta želiš reči u vezi ventilatora?radilica promijer na kinezu je 16mm i ako se pojedu zubi na ventilatoru kakve ima veze kad sve složiš i stegneš ventilator se ne mrda nigdije.i ako se ne stavi šajbica i da su pojedeni zubi nesmije imat lufta.

ivanm:
pa nije još upaljen, samo sam označio variomat flomasterom da vidim dokle će se sad penjati remen. A ovo za šajbice neznam u cem bi bio problet osim ako im nije provrtio ventilator. Probat cu naravno i sa šajbicama, 0.6, 0.8 itd.

pajo:
bitno je da ovo ležište na ventilatoru di dolazi kruna nije pojedeno i da na kruni ima zube.

Drnda:
evo prema pajinom slici da vam objasnim, stavili debili u servisu sve kako ide, ali izostavili sajbicu koja ide iza ventilatora i stegnuli sve po psu...
ALI ta debljina sajbice igra valjda malu ulogu kod ucvrscivanja krune uz ventilator , jer lik mi je dosao da mu pogledam sto mu je sa jamahom jog.. uglavnom
ova kruna je provrtila ventilator i napravila rupu u njemu kolika je sama kruna u promjeru, plus kako je to sve skakalo pojelo je ventilator i krilca do pola polumjera.. znaci ostala je vanjska polovica ventilatora sa pola duzine pera na sebi, ostalo je se se samljelo.. a znam da je sve uredno zategnuto jer je trebala dosta velika sila da odvijem saraf i krunu na radilici kad sam skidao , tj sve kako treba biti... stavio mu sajbicu od 1 mm i sve 5

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju