Općenito > Propisi
vožnja skutera od 180 a imaš vozačku do 125
kilezg:
znam znam ... odgovaram vanjossiju samo ;D
smoki:
Ista situacija, imam samo B kategoriju a vozim vxr200, u papirima 125. Mogu ići polagati odmah A ali slažem auto pa nemam love za vozačku..Bez kacige neidem ni po kruh, skut uredno regan, svijetla upaljena, retraći gore..U 99% slučajeva nosim i jaknu i hlače..Tak da kad me murija vidi, vidi ajmo reć "motoristu" jer se obično klinci bez vozačke voze na malim motorima bez kacige, bubrežnjaka itd
Ne mogu reći da poštujem ograničenje, ali kad vidim policiju usporim i ostalih propisa se držim..a gle, ak me zaustave šta ću, svjestan sam rizika.
lopl:
Jao dečki, nije uopće važna ta kazna koju vam daju ak vas uhvate bez vozačke, to je najmanji problem...
Ja sam vozio motor od 250 kubika sa b kategorijom i sve je bilo super dok mi nije neki idiot izletio i ja se zabio u njega. Motor totalka, na njegovom autu šteta 4 000 eura....i pogodite šta, makar imo osiguranje i registraciju nisam imao vozačku i to je bilo dovoljno da te laganini odj. iz osiguranja i ne plate ti štetu. Šta je dalje bilo, sudovi, policija vam ne želim ni pričat...
Ovim putem vas upozoravam da su u ovo doba "recesije" osiguranja dodatno stegnula remen i gotovo je nemoguće doć do normalne odštete u slučaju nezgode.
Bruno16:
lijepo je to kad se kod vas moze godinama vozit a da te nece zaustavit ako si uredan....kod nas u Trogiru su jedanput u 2 mjeseca samo kontrole....znaci sve redom zaustavljaju samo radi kontrole...a od 5. do 10.mj rade po dva pandura na motorima u smjeni koji takodjer zaustavljaju sve zive....tako da imas opciju ili bjezat a nije im lako pobjec....ili imat vozacku pa im se samo smijat kad se ponadaju da je nemas...
Žiža:
a šta ako je motor regan na 50ccm a ispod guzice 180? uredno regan na 50, sa retrovizorima, kaciga i držanja ograničenja
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju