mozes i na baterije ako ne zelis na akumulator
upravo to ali to je ziva glupost.
gle ako se bojiš da će ti popit struju nemas brige...nece...nece nimalo unistiti akumulator...jedino ako 3 dana slusas pa nema vise snage...ali to je ista stvar kao i na autu...ja imam 1kW RMS-a u autu ( 12 zvučnika) pa kad mi pocucla akumulator od 80Ah samo zaverglam....
Na skuteru nemas brige, samo kurbla i sve radi.
Trebas samo 2 zice provuc do auto radia ili pojacala. I zvucnik spajas na to. Nema vise filozofije. Odlicna stvar ako izađeš van s društvom pa imate muziku.
sada ja ne znam koliko ti zelis glasno...sve je stvar autoakustike dali ti zelis visoke tonove, bass, srednjetonske (normalne) ili sve to....
ja sam htio bas glasno i da je neka određena sredina pa sam kupio zvučnik od 100W RMS-a....oval 22cm....i prosjecno mi svira 4,5 sata bas nabijeno u dvoristu...a sada ako ti staviš recimo visokotonce...ima ih za kupit po 200W max...to bi ti sviralo 3 dana...ali ak bi stavio neki woofer...dosta je da je 20W RMS-a snage i sigurno bi ti za neka 3 sata ispraznilo akumulator...
Naravno da bi pokrenuo zvučnike od recimo nekih 60WRMS-a sto bi ti bilo dovoljno glasno, traba ti minimalno autoradio 4x45W....s time da bi ti baterija od mp3-a puno puno duze trajala, kao da imas slusalice...a vise akumulator...
znam iz iskustva, kažem ti jedino se boj da ti se akumulator brzo ne isprazni ako staviš xenon svjetlo kao što sam ja...