Tehnički kutak > Tuning skutera

pročitaj...ako znaš odgovori...

<< < (3/4) > >>

Crazy Kuree:
Nije loš u rangu je sa zx dosta dobar za serijalu, bolji od njega je reverse ima dobar zvuk,može se na serijalu podesit,a radi dobro i na mhr replici po meni idealan za base, a tu je i shot koji je najjači od navedenih teško ga uštelovat na base(nekima teško :laughing6: :laughing6:) najviše se izvuče iz base-a sa njim i ima zvuk najbolji od navedenih(meni). al računaj da sa shotom se karike više troše jer radi na visokim obrtajima te ih poželjno mjenjat 8000-9000km

gumy:
na mom skutu je prije bio next i trophy, odlično je radilo zajedno na serijskom kvačilu i topovom variomatu.

Mr J:
Sto se tice grijanja termo grupe...

Sve ovo sto su decki prije napisali stoji ali ima jos nesto... Da remiziram...

- Svjecica sa rezistorom (R u oznaci)
- Zica koja ide na indikator zna spasti sa kleme i dodirivati aluminijsku glavu i onda temp ide u maximum
- Moguce je da se termogrupa pregrijala a da je hladnjak hladan ako nema cirkuliranja tekucine

Razlozi za to su :

- termostat ne otvara
     - pumpa ne radi

Najbolje ces vidjeti je li masina pregrijana ako direktno rukom probas dirati prvo glavu pa ako je mlaka ili hladna onda cilindar, samo pazi da se ne speces...

Vodena pumpa ako radi onda ces vidjeti u posudi kako baca vodu i voda ce teci brze ako motor radi na visim okretajima...

vivce:
Mr J!!
Ti si car!!
Čeko sam da ti napišeš odgovor...
Pumpa vode mi radi jer u hladnjak baca tj. vraća vodu... sam cilindar je nakon što motor provozim vruć ali se na njemu može držati ruka 2 sekunde... Dalači da je to normalno(da cilindar bude vruć) ili?
Znači, kad motor zakuha a pumpa vode radi, u hladnjaku bi voda trebala biti vruća??

Mr J:

--- Citat: vivce - 06 Prosinac, 2007, 10:32:36 ---Mr J!!
Ti si car!!
Čeko sam da ti napišeš odgovor...
Pumpa vode mi radi jer u hladnjak baca tj. vraća vodu... sam cilindar je nakon što motor provozim vruć ali se na njemu može držati ruka 2 sekunde... Dalači da je to normalno(da cilindar bude vruć) ili?
Znači, kad motor zakuha a pumpa vode radi, u hladnjaku bi voda trebala biti vruća??

--- Kraj citata ---

Ako mozes drzati ruku na njemu onda nije pregrijan...

Indikator ti pokazuje temperaturu rashladne tekucine a ne zagrijanost cilindra, cilindar je u pravilu jos malo topliji...  :icon_thumright:

Dakle, ako je termogrupa pregrijana onda ce ti i rashladna tekucina biti kipuca - ako rashladna tekucina normalno cirkulira...  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju