Općenito > Generalno o skuterima
Aprilia SR50R prednja svjetla i struja - pitanje o jacini
tuta125:
Kako su na SR-u 2008 serijske sijalice H8 (35W) i to mi se cinilo nekako slabo.
Kupio sam Osram Nightbreaker H11 (55W), stavio ih na skut i namjestio visinu svjetlosnog snopa ali mi se cini da je osvjetljenje ceste isto kao i sa 35W.
Pa je li moguce da SR nema dovoljno snage da provodi 55W na prednja svjetla ili se to meni cini ili nesto trece? Mozda kad bih spojio direktno preko akumulatora...? Netko mi je sa foruma rekao da novi Runner ima 55W prednje sijalice a struja bi trebala biti ista na SR-u i Runneru, zna li itko u cemu je problem?
MALES SR180r:
je moguče je,jer sam i ja na svog slago 55w i nikak ni svjetlilo...jbg... :icon_biggrin:
tuta125:
A sto ako bi se direkto spojilo preko akumulatora sa mozda debljim zicama, bi li tad moglo svijetlit sa svih 55W jacine?
Naravno islo bi preko nekog prekidaca da mogu ugasit u leru i prilikom paljenja...
Sigurno ima netko na forumu tko se razumije u to i zna odgovor na moje pitanje :headbang: :notworthy:
3alfa3:
--- Citat: tuta125 - 26 Siječanj, 2011, 13:59:41 ---A sto ako bi se direkto spojilo preko akumulatora sa mozda debljim zicama, bi li tad moglo svijetlit sa svih 55W jacine?
Naravno islo bi preko nekog prekidaca da mogu ugasit u leru i prilikom paljenja...
Sigurno ima netko na forumu tko se razumije u to i zna odgovor na moje pitanje :headbang: :notworthy:
--- Kraj citata ---
Pitanje je da li je punjenje akumulatora u voznji dovoljno da ga ne ispraznis na taj nacin
tuta125:
--- Citat: 3alfa3 - 26 Siječanj, 2011, 14:03:26 ---
Pitanje je da li je punjenje akumulatora u voznji dovoljno da ga ne ispraznis na taj nacin
--- Kraj citata ---
Da, i to je problem, mislio sam po danu se vozit sa dugima kao inace (koje bi bile "normalno" spojene) a po noci se samo vozit sa kratkima (spojene preko akumulatora).
Ima li itko ideja kako bi ovo moglo funkcionirat najbolje, jer mi je trenutno skuter jedino prijevozno sredstvo a cesto se vozim po noci neosvijetljenim cestama tako da mi je dobra vidljivost jako vazna! :notworthy:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju