Tehnički kutak > Napravi sam

Zamena radilice i prerada usisa u bloku - Peugeot

<< < (4/5) > >>

mitarlowrider:
ne postoji nikakva mogucnost da se usis prosiri bez skidanja blokova,ili???i ako se skinu blokovi mora li se radilica i sve poskidati,ili moze nesto i ostati :D nesto mislim da je komplikovano da se blokovi i sve to rastavi,jer do sada nisam to nikada radio,a trebao bi prosiriti usis ako stvara toliki problem na peugeotu :sad1: eksra si sve odradio svaka cast  :icon_thumright:

radomir.g:
Mora se sve rastaviti, jer glodalo kad pocne nositi aluminijum to leti na sve strane i nema sanse zastititi da ne udje u karter ako se sve ne rastavi.
Za rastavljanje od alata ti treba radapciger za magnet 24x1mm, gedora 8 za srafove sto drze sastavljene blokove i cekic naravno :D
Kasnije obavezno nove lezajeve i semeringe, nema smisla vracati nazad stare lezajeve po kojima si udarao dok si rastavljao blokove...

mitarlowrider:
jbg. to mi je previse posla,a da sad mijenjam lezajeve i sve to(a nije dzaba) samo da bi prosirio mozda ako nekad budem radilicu mijenjao tada ce se to uraditi,sad nesto izgubi volju za tim,a bas sam se bio zagrijao :D,a trebam staviti veci karb,imam polini 70cm a sad mi je standardni karb(hocu li dobiti sa vecim nesto,ne ocekujem nesto previse ali odprilike jer vidim da si strucan za pezo),i dobija li se sa tim sirenjem bas puno,mozda mi to povrati zelju   :)

Ivan_drifter:

--- Citat: mitarlowrider - 24 Ožujak, 2011, 22:56:56 ---jbg. to mi je previse posla,a da sad mijenjam lezajeve i sve to(a nije dzaba) samo da bi prosirio mozda ako nekad budem radilicu mijenjao tada ce se to uraditi,sad nesto izgubi volju za tim,a bas sam se bio zagrijao :D,a trebam staviti veci karb,imam polini 70cm a sad mi je standardni karb(hocu li dobiti sa vecim nesto,ne ocekujem nesto previse ali odprilike jer vidim da si strucan za pezo),i dobija li se sa tim sirenjem bas puno,mozda mi to povrati zelju   :)

--- Kraj citata ---
s karbom nes nis dobit nego dobro postelan motor i zdrav zivot motora!!!  i mallo na odazivu kao  zivnosti isto ko i micanjem pregrade na bloku!!!a sirenje bloka nema potreba ako vozis na 12 karbu:(

radomir.g:
17,5 i 19mm karburator jos radi ok na nepraradjenom bloku.. Za vece karburatore je obavezno prosirivanje.
Ovako na manjem karburatoru se oseti samo puno bolje odaziv na gas i veci obrtni moment..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju