Eto da malo refresham temu. Konačno sam naišao na čovjeka koji se razumije u skutere i pozvao ga da pogleda o čemu je riječ.
Došao je i pogledao skuter, te onako odokativno rekao da bi trebalo pogledati fergazer jel dobro naštima. Budući da se i lager zadnje osovine rasipao uzeo je skuter da ga može u radioni rasipati.
No, već drugi dan me zove i pita me tko mi je radio generalku. Začuđen rekoh ko i čekam dalje. Kaže majstor da se treba poigrati s variomatom, fergazerom, rolicama, lagerom osovine i da je ceh 800kn. Ali da mora pogledati i motor jer mu je neš sumnjivo. Nakon sat vremena me zove i prve riječi su: "Prijatelju, pa ovaj tko ti je to radio je zločinac, al veliki zločinac". Frajer koji je radio generalku nije mogao staviti lagere na radilicu (nije znao ili koji mu je k**ra*) te je uzeo radilicu stavio u škripac, stisnuo i čekičem nabijao lager da sjedne. Naravno, imao je i lufta pa je i neke podložne pločice stavio. Radilica je maknuta iz centra pa je novi klip strugao po brušenom cilindru kojeg btw po majstoru nije trebalo mijenjati jer ga je on dao dobro ispolirati.
I što sad???
Vidi čovjek da me ovaj prije sjebao i to pošteno i izlazi mi u susret. Novi cilindar, klip, remen, rolice, lager osovine, uštimavanje napravit će za 1800kn. Rekoh što sad, ajmo ga onda složiti kak spada. No opet mi se javlja i kaže da ni variomat nije dobar (također promijenjen na generalci). Naime, variomat je uzet sa Aprilie Rally i ima dva kuplung fedrića, a original od RS ima tri. Epilog je, štajaznam prijevremeno otpuštanje??? Al nećemo to mijenjati nego ćemo to podesiti. Drugi dan već skuter dolazi. Sasvim druga priča od onog prije. Preporod!
No, mučilo me što prednji kraj, plastika kakti pleše gore dolje. Serviser mi je rekao da to nije stigao pogledati. Nabacim probnu vožnjicu, osmijeh od uha do uha (pomladio sam se 10 godina), ali to drndanje prednjeg kraja me izluđivalo. Došao sam doma i krenuo raskapat prednji kraj. Imao što za vidjeti.
Frajer mi je od 8 šarafa koji drže prednji kraj stavio samo jedan i to na prednji kraj. Nije stavio šarafe na donje glavne nosače, na srednje nosače koji idu ravno u prednju masku, gore kod volana. Pa nije stavio ispod kopče za vrećicu. Mislim, sad ću registrirati skut i otići ga posjetiti s vrećicom starog željeza...