Tehnički kutak > Tuning skutera
imate li volje malo objasnit stelanje prijenosa
Luksy:
--- Citat: Drnda-1 - 18 Siječanj, 2011, 20:27:34 ---vjeruj mi.. rijetko koji skuter ce ti pobjeci... skuter stvarno predobro ide i sto je najjace ne trosi.. po ljeti ja i frend smo vecinom na njemu, znaci 80% udvoje.. vozamo se, i potronja je 3.2-3.4 a samo postoji full gas...
dok je zimi potrosnja 3.7 jer je ipak malo teze ga zagrijati.. samo mi cudno da jos nista nije na njemu otislo jer je presao ukupno 17 i pol tisuca, a od toga je 15 tisuca s ovim setupom i jos nikakav problem...
--- Kraj citata ---
ma mora ic,jos su mi kanali sireni,novi klip i sl. i tu je jos weber ;D koji mi se cini da je najbolji za 50ccm
--- Citat: CoK - 18 Siječanj, 2011, 20:29:05 ---slozit cu se sa drndom o onom dijelu sa cokom, istina da prducka dok ne zatvori, a inace setup koji sam ja imao na sr dok je bio 50 je bio sasvim drugciji a isao je jako dobro pa u krajnjoj brzini je cak imao i malossi sport i ZX na nrg mc3 :icon_thumright:
recimo stavis mekse federe na kvacilo, skuter krene slabo par metara i onda se razvrti i ubrza naglo, onda razmislis, zasto nebi odmah od pocetka lijepo ubrzao... pa promjenis federe kvacila na tvrde da hvataju na visim okretajima i odmah krece od pocetka sa vecom snagom (primjer samo, kod ovoga mogu biti i uzrok preteske rolice)
e sad, treba paziti da kad krenes da drzi odredene okretaje (pri startu mogu i varirati, tipa zavrti se preko potrebnih pa se spusti na odredene koje ti trebas), a sve to odreduje remen, rolice, kvacilo, feder kontrasta...ima previse stvari koje se uzimaju u obzir da bi se to sve objasnilo na pismeno
za svaku komponentu postoji neka odredena sredina a to je ovo sto se spominje par postova iznad i od tuda bi bilo dobro krenuti
--- Kraj citata ---
polako kuzim ovako teoretski al budem ja to sve skuzija kad probam ovu teoriju preniz na praksu
ako neispalim na zivce skidajuci variomat i kvacilo svaki 5 min :)
el imas koju stranicu di se ovaj slucaj malo detaljnij objasnjava
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju