Općenito > Oprema
Kupnja jakne..
3alfa3:
Statisticki, ruke ces u padu ozlijediti sigurno dok glavu neces uvjiek.
Rukavice (kozne, sa protektorima) nosim kao i kacigu i jaknu bezuvjetno. Ako je pretplo za to, onda ne vozim.
Cizme nosim u 99% slucajeva - samo na odlazak na kavu ih mozda necu obuci, ali na svaku drugu voznju hocu.
Moto hlace nosim po ljeti u 80-90% slucajeva, a samo iznimno sam u trapericama (svakako duge nogavice uvijek nosim na motoru).
Ako je prevruce za opremu (ili prehladno) - ne vozim se motorom i to je to.
Doomsday:
A šta ćeš, ti koristiš motor ka dodatni prevoz, luksuz... Meni je skut bija poprilično glavno prevozno sredstvo neko vrime, pa nisan moga toliko bit isključiv... Hladnoća u Dalmaciji je manji problem, ali liti, kad zvizdan upeče... Ajme... Ali, i onda je uvik sve ono šta san nabroja, minimum, na meni bilo... :zubo:
3alfa3:
--- Citat: Doomsday - 24 Siječanj, 2011, 19:24:27 ---A šta ćeš, ti koristiš motor ka dodatni prevoz, luksuz... Meni je skut bija poprilično glavno prevozno sredstvo neko vrime, pa nisan moga toliko bit isključiv... Hladnoća u Dalmaciji je manji problem, ali liti, kad zvizdan upeče... Ajme... Ali, i onda je uvik sve ono šta san nabroja, minimum, na meni bilo... :zubo:
--- Kraj citata ---
Oprema je kao i registracija - trebao bi ju imat. Sastavni dio motora i trosak koji bi se trebao ukalkulirat prije kupovine skutera/motora.
Za ljeto imam kvalitetnu mesh jaknu i iznad 50+ km/h je i na +35C podnosljivo, a ja stvarno ne volim vrucine. Dapace, ugodnije mi je u njoj nego u kratkim rukavima jer me kroz jaknu ne pece za kozu. Rukavice su isto neki proljetni model sa malo perforacija pa iako se ruke po ljeti znoje, nije strasno. Cizme me ne smetaju toliko - i usred ljeta nosim marte po vani ;D pa sam valjda naviko i moto cizme me ne smetaju po pitanju temperature.
Jedino su mi mali problem hlace koje imaju skidivu podstavu i mrezicu iznutra da bude ugodnije po vrucinama, ali nemaju perforacija - recimo da su ugodne do 25C, a poslije malo pretople - pogotovo za koljena gdje su jos i stitnici.
ivanm:
kakva je situacija bila kad si vozio skut... bili smo svi u trapericama i majicama s kratkim rukavima, bez rukavica i ičeg ???
3alfa3:
--- Citat: ivanm - 24 Siječanj, 2011, 21:52:13 ---kakva je situacija bila kad si vozio skut... bili smo svi u trapericama i majicama s kratkim rukavima, bez rukavica i ičeg ???
--- Kraj citata ---
Da....
I sad vidim koliko sam grijesio - i nakon par godina jos imam tamne ruke ko baustelac koje su zgorile puno puta na suncu ;D
I mogu ti reci da je toplije tako nego sa mesh jaknom
Srecom, nisam pao pa nije bilo druge stete.
Ja bi po vaznosti ovako klasificirao opremu:
1. kaciga
2. rukavice
3. moto cipele ili cizme (glavno da je preko gleznja)
4. jakna
5. hlace
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju