Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Aerox 46 (BASE -->MIDRACE) : danc00
danc00:
--- Citat: Dox - 21 Prosinac, 2011, 22:22:28 ---kaj se tice ove motode toplo hladno, trebal si prvo ubacit lagere u blok , zagrijat blok sa fenom, samo upadnu untra poslje zagrijati lager il neku sipku pa ju metnuti kroz njega da prenese toplinu i samo spustis radilicu unutra onda , ja kad i ne smrzavam lagere opet znaju bez problema upasti u blok :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Jebiga, zad rugi put znam točno kaj i kak trebam delati da sve ide po špagi kak se veli.
Radilica je gore, centrirana je(sa svake strane 1.3mm) i vrti se kak treba. Blok je sklopljen i čekam da stignu još neki djelovi pa idem složit ramu i onda plastike. Plastike idu na farbanje pa i to moram slagat.... do 2. mj bude sve gotovo a onda čekam topliji dan da sve to isprobam.
Najbolja metoda(meni) je navuć lager na stranu variomata, zagrijat veliki blok(fenom), i radilica sa lagerom upadne u nj. Tada zagrijat mali blok i ubacit lager u njjega, također lager samo padne. I onda jednostavno navuć mali blok na radilicu.
Zategne se imbusima i to bi bilo to, naravno 99% se radilica nebude okretala kak treba, tad se uzme cijev i stavi se na ležaj malog bloka(unutarnji prsten) i pritegne se maticom od magneta, osjetilo se bude kak lager sjeda na mjesto.
Uzmu se listići i scentrira se radilica(plastičnim čekićem se lupi po osi). I ako je sve kak treba radilica se treba vrteti bez ikakvog otpora.
Ta metoda je sad za mene prava, najlakša i nemreš zajebat niš.
Fenom moreš grijat blok bez brige, i ak je polimidni kavez uopče nemaš brige...kavezu nemre biti apsolutno niš. Ja sam koristil prst metodu, kad sam se opekel onda je bil blok spreman i lageri pada u dosjed samo tak, a porad imam kompresor i lagnano ispušem...
Da je kavez tak osjetljiv onda se bi otopil u vožnji.
@Dax - da sam tak delal bil bi prije gotov, a jbg moral sam sprobati to toplo-hladno, no sad vidim da je to bezveze gubljenje vremena kaj čekaš da se zmrzne, dosta je zagrijat i nemaš problema.
Idem deti par slika i mrtav sam, a ujutro UP. Blok je finito.
andy:
rucice su prelijepe.. Di si to uzeo i kolko si dao?
doritos:
Najjaca metoda koja uvijek upali! Lageri i radilica u friđ na par sati, blok zagrijati jedno 10-15min, ogladjeni lager u blok, upada samo tako i tako obje strane bloka, na kraju radilica u veliki blok, mali blok gore na radilicu ,vijcima dijagonalno usarafiti mali blok ,malo gumenim cekicem kuckati di zatreba i to je to. Nikada me nije jebalo nit ista slicno. Na high endu 70 sam tako isto ugradjivao SKF made in bugaria za koje kazete da su smece par puta tom metodom, eto jos vrte i kad sam istuko van radilicu.
danc00:
--- Citat: andy - 04 Siječanj, 2012, 01:45:26 ---rucice su prelijepe.. Di si to uzeo i kolko si dao?
--- Kraj citata ---
Sa ScooterAttack-a, a nekih 25€ mislim, malo su skuplje al jebiga, htel sam takve, na slicu su bile dosta ljepe al uživo :headbang:
@doritos - možda i je bolja metoda od ove sa ležajima na radilicu, no zadnja dva koraka sam radil ko ti tak da je sve na svojem mjestu, zazori su isti sa obje strane, radilica se okretala bez otpora, tj ležaji su neopterečeni. Sve je sjelo kak treba, samo sam malo više vremena potrošil.
R@kija:
kolko si dao za plocice?
i kolko za rucice i di si ih kupio?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju