Tehnički kutak > Tuning skutera
aerox tuning
charnel:
--- Citat: PitBull Aerox - 07 Prosinac, 2007, 13:49:49 ---
--- Citat: Crazy Kuree - 06 Prosinac, 2007, 22:47:05 ---pa bolje stavit c4 uvijek jer su 250 kn tak nešta i pitaj malo palca kako je on najeb. sa c3 imo due+ i koliko puta ležajevi ošli samo zato jer nije imo gdje kupit c4 a nij emu se čekalo. i mislim da c4 nemogu na serijalu taksam čuo nešto do teflona. i ti znaš da se ništa ne dobije sa TP radilicom, ona je zapunjena a seriska nije i na malim stvarima se dobija neočekivano možda kad bi bila dva potpuno ista skutera sve isto napravljeno i podešeno a jedan sa seriskom a dr.sa ovom radilicom i dva vozačasaisto kila da bi ovaj bio brži ili startniji, nikad se nezna :dontknow: :laughing7: :laughing7: :laughing7: :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
naravno da je bolje stavit c4, ali ce ih tesko nac, ako vec moze neka ih stavi, a c3 lezaji ja garantiram da se nece raspast na base kitu, oni drze do 13-14t obrtaja. a palcu je na due+ se raspali iako ni na njemu nisu trebali, mozda tvornicka greska, ili pogresna ugradnja(to za palca nevjerujem) ili ostećenje nekakvo prije upresavanja, neki na race setupove stavljaju c3! da, c4 nemogu na serijalu jer se serijski kitevi vise griju nego sportski i teflon bi se otopio!
a radilica nemoze dati nikakve performance, ona je popunjena i ojacana i to je to, jer treba podnjet vece obrtaje. a to sto kazes da je popunjena moze samo oduzeti performance jer je teza i teze ju je klipu pokrenut, ali to je neprimjetno, na 0,00000....
--- Kraj citata ---
@palac
to je ovaj napisa za pregrijavanje da nebi sad ispalo.... :laughing6:
SlowRider:
--- Citat: Crazy Kuree - 07 Prosinac, 2007, 19:29:28 ---predkompresija(kompresija u karteru) - cvajo bez nekakvog kompresora nemoze radit...dakle treba ti nesto sto ce tome sluzit i gurat smjesu u cilindar. tome sluzi karter kod manjih cvaja(smjesa ulazi u karter kad klip ide prema GMT, kad krene dolje usisni blok se zatvori i pocne kompresija u karteru, koja traje sve do jedno cca 60°prije DMT, kad pocinje tzv ispiranje cilindra svjezom smjesom iz kartera. dakle, sto je manji prostor kartera to ti brze struji smjesa iz kartera u cilindar. i tome sluze radilice s punim polutkama(bile one ispunjene ili od jednog materijala) izmedju ostalog
radilica s ispunama se lakse razvrtava, zato je bolja kod race skutera...kod cross skutera je bolje koristit onu s polutkama iz jednog komada jer ce tako skuter lakse svladat uzbrdice.. odgovor od jolly the roger-a sa ss-a ti i dalje pričaj da su priče za malu djecu i da se teže razvrtava.... znao sam da je nešta tako eto sad i vi možete bit sigurni
--- Kraj citata ---
Moguce je da je to istina, ali u praksi mi govore da ne osjete nikakvu razliku. Nije bezveze u Malossia sve popunjeno i ostalih sportskih radilica.
Crazy Kuree:
shot ti je negdje u zg gdje se prodaju giianelli 1300 il 1400kn nisam siguran...kraće traju karike al to nije problem promjenit nakon 8000km? i na seriskom ide normalno neznam koliko bolje na delti u mene to šta se propinjalo evo ovakav setup: malossi sport,giianelli shot, 20.5+rms gljiva,85dizna, crveni federi i centralni i oni na kvačilu od hebe,TP vario+remen TP,rolice 3.2, TP raceing radilica, i karbonske lamelice obavezne, ngk platinum svjeća... start super na gas se diže a krajnja 105-110km/h nekog realnog sata u skutera(sat do 80 grafiran a dođe do srede i počne lupat kazaljka tj ić lijevo desno brzo)... to je cijeli setup ako oće ko kopirat lipo ide a troši: ako lipo voziš oko 5l a kad dereš stalno zna do 7.5l doć
marin:
--- Citat: igor.sb - 07 Prosinac, 2007, 20:59:19 ---
--- Citat: marin - 07 Prosinac, 2007, 20:27:47 ---
--- Citat: igor.sb - 07 Prosinac, 2007, 18:46:10 ---koji gianelli?
ide zx na base..to znas i sam
ako ti je puno dati za replicu 1600-1700kn sta ti onda drugo preostaje, jedino nesta kao zx..il trazi polovni malo otvoreniji spuh :dontknow:
--- Kraj citata ---
mislio sam na shot,al ak je bolje uzet replicu,uzet ću nju i progutat nekak tih 500-600 kuna razlike!
--- Kraj citata ---
pa uzmi ga onda, koji karb bi stavio?
mozes i nardo on i shot su isti spuhovi
mogo bi onda i deltu kupit...jer moglo bi se desiti da nece dobro raditi na seriskom kvacilu
al racunaj da ces zbog jaceg spuha imati kraci vijek trajanja karika nego sa zx-om npr.
--- Kraj citata ---
stavio bi dellorto 19 mm frgić ( našo sam di ga imaju odmah za prodat ) i malossi fly kvačilo,e sad da još pitam dali netko zna koliki je promjer tj fi ne izlazu iz frgića tj na koljenu usisa jer su mi to rekli da bi to trebao znati zato jer navodno na minarelijevim mašinama je citiram " malo manja flanjdža" !
gumy:
bolje se protegni još malo za deltu, ja sa fly kvačilom nisam mogao dobit start nikako, a mhr replicu auspuh nemoj uzimat, prepreskup je....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju