Tehnički kutak > Tuning skutera
aerox tuning
Crazy Kuree:
DA diže predkompresiju sad koliko to veze ima sa samom kompresijom pitajte nekoga ko zna. Zašto bi ta plastika bila za pojačanje? ne služi ona za toga... Neka odg. neko pametan ko zna šta je predkompresija i šta točno znači to šta je zapunjena? ovi vaši odg su glupost... ne bi se svađo da nisam siguran da diže
charnel:
koji je ovo ležaj?
marin:
Našao sam u moto benconiu leo vince zx za 1120 kuna,jedino sad neznam kak se taj spuh slaže sa ovim setupom,se isplati to ubadat ili da ipak potražim gianellia?
igor.sb:
koji gianelli?
ide zx na base..to znas i sam
ako ti je puno dati za replicu 1600-1700kn sta ti onda drugo preostaje, jedino nesta kao zx..il trazi polovni malo otvoreniji spuh :dontknow:
Crazy Kuree:
predkompresija(kompresija u karteru) - cvajo bez nekakvog kompresora nemoze radit...dakle treba ti nesto sto ce tome sluzit i gurat smjesu u cilindar. tome sluzi karter kod manjih cvaja(smjesa ulazi u karter kad klip ide prema GMT, kad krene dolje usisni blok se zatvori i pocne kompresija u karteru, koja traje sve do jedno cca 60°prije DMT, kad pocinje tzv ispiranje cilindra svjezom smjesom iz kartera. dakle, sto je manji prostor kartera to ti brze struji smjesa iz kartera u cilindar. i tome sluze radilice s punim polutkama(bile one ispunjene ili od jednog materijala) izmedju ostalog
radilica s ispunama se lakse razvrtava, zato je bolja kod race skutera...kod cross skutera je bolje koristit onu s polutkama iz jednog komada jer ce tako skuter lakse svladat uzbrdice.. odgovor od jolly the roger-a sa ss-a ti i dalje pričaj da su priče za malu djecu i da se teže razvrtava.... znao sam da je nešta tako eto sad i vi možete bit sigurni
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju