Tehnički kutak > Tuning skutera

Sirine kanala cilindra...

<< < (5/15) > >>

LoveStunt:
e dali tko zna koliko bi mogao spustiti cilindar a da nebi klip lupao u glavu.... radi se o polini sportu....smijem 1,3 mm ?

radomir.g:
I to se racuna prema stepenu kompresije..

LoveStunt:
ma da samo... imam polini sport kit koji je kupljen u proljece...i sada...imao je slabu kompresiju ali bas jako slabu i sada sam kupio karike prije 4 dana i opet ima kompresiju zaKurc...i sada definitivno cu spustiti cilindar...pa me zanima za koliko smijem ali sutra cu ja skinuti masinu i idemo projektirat malo....  :dontknow:  ;D

Crazy Kuree:
Spusti samo da ti squish bude 1mm ako ne znaš šta je to idi u tražilicu na forumu pa vidi.. seriski bi trebo bit oko 1.8mm a obično bude i veći

bmw m 5:
ne znam cemu je potrebno dirati kanale na vec ionako maksimalno iskoristenim tvornickim kitevima....ti su kitevi kao i polozaj..broj i dimenzije kanala rezultat rada inzinjera...te se svakom preinakom drasticno mijenjaju postavke kita(snaga...okretaji...okretni momenat)...kod ekonomicnijih kiteva(cilindri od SL-a) jos se da cackati oko kanala...dok se kod jacih kiteva(aluminijski+nikalsil iznutra) to ne preporucuje..jer i najmanja pogreska moze nepovratno unistiti unutrasnjost stubline(nikalsil se jako lako ostecuje)...Misljenja sam da se pravilnim set-up-om moze iz svakog kita izvuci maksimum...a da se donekle zadrzi i trajnost istoga..te tada sigurno nema potrebe za intervencijom sirenja kanala i mijenjanjam kuteva istih...dok se losim odabirom set-up-a i losim zavrsnim stelanjem skutera stvar dodatno zakomplicira....te tada ni dodatno portanje kanala nece donijeti nikakve rezultate..Najmani su problem termo grupe....vise znanja i strpljenja iziskuje pravilan odabir auspuha...karburatora..te samog prijenosa (varijabilnog)...tu treba najvise paznje posvetiti....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju