Ostalo > Razne offtopic teme :)
Teretana
nikola.dragicevic8:
Nisan ni rekao da se postize anaerobnim treningom, nego treningom tik do anaerobnog praga, dakle jos uvijek u aerobnom režimu, to da se prehranom moze pospjesiti je sigurno istina.
Pa ja sam i napisao BILO KOJU koju hranu (tvar) u koju spadaju i proteini, dakle nema smisla da se vrtimo u krug.
A to sto ljude koji imaju svoje mišljenje nazivas retardima nema potrebe komentirati :dontknow:
Ja poštujem svačije mišljenje, mogu se slagat ili ne kao i s tobom ali ne vidim potrebu za vrijeđanjem. Ako mislis da sve znas, tek onda nisi svjestan svog neznanja. Još jednom, bez ikakve uvrede. Eto toliko od mene pozz :hello:
Pulss:
Nije bilo nikakve namjere ni pokusaja da te uvridin, nego opcenito prican.
Prehranom se ne pospjesuje nego se prahranom skidaa salo, cardiom se pospjesuje.
Al kako god, ne isplati se ponekad objasnjavat. Zna se da nitko nije gluvlji od onog ko nece da cuje.
Odoh iz ove teme, nadan se samo da ljudi nece slusat svacije savjete.
dk7:
--- Citat: Pulss - 13 Svibanj, 2015, 22:02:08 ---Nije bilo nikakve namjere ni pokusaja da te uvridin, nego opcenito prican.
Prehranom se ne pospjesuje nego se prahranom skidaa salo, cardiom se pospjesuje.
Al kako god, ne isplati se ponekad objasnjavat. Zna se da nitko nije gluvlji od onog ko nece da cuje.
--- Kraj citata ---
puls rekao sam ti da se ne isplati ovdje ista pisat, jer svi sve znaju
Pulss:
--- Citat: dk7 - 13 Svibanj, 2015, 23:38:03 ---
--- Citat: Pulss - 13 Svibanj, 2015, 22:02:08 ---Nije bilo nikakve namjere ni pokusaja da te uvridin, nego opcenito prican.
--- Kraj citata ---
puls rekao sam ti da se ne isplati ovdje ista pisat, jer svi sve znaju
--- Kraj citata ---
A kad san budala pa te nisan poslusa, ko ni pralasa :angry7: :laughing7:
pralas:
Pulss je objasnio neke stvari,ja cu eventualno to malo prosiriti ili dodati jos nekih stvari...
1.Kardio ne topi salo nego mišič!
2.Formu je moguce izbrusiti i bez kardia,a za ono sto vama treba je smijesno spominjati kardio
3. zajebi kardio natašte i sto gledate kako se neki natjecatelji i slični pripremaju.Brkate kruške i jabuke.Natural je druga priča,aas je druga priča.ono sto vam dopušta aas jednostavno ne mozete natural a to je prije svega sprječavanje katabolizma ako pričamo o procesu defke+jos dosta stvari ali nebitno.sta vi mislite da cete sa 10-15gr bcaa prije kardia natašte spriječiti katabolizam i jos ste u deficitu,marketing vam maže oči.
4.bio sam dugo na ketu ali bas u pravoj ketozi a ne ko oni sto su u ketozi pa rokaju deks poslije treninga i slično.osobno bi zaobišao ketozu za naturalce.ja sam to jos okej podnio ali neke ljude psihicki ubije i ne mogu izdrzati.ketoza u početku dobro radi ali onda se opet događa usporavanje metabolizma i stagnacija.zatim,izgledat cete ko k**ra* u ketozi,vjecito prazan glikogen.nema goreg osjecaja.natural ju zaobiđite.nemate sta traziti bez aas-a na takvoj vrsti dijete.
5.drzite se old schoola,ljudi cesto ne shvacaju benefite takvih treninga.Mrtvo/čučanj/veslanja/potisci pod obavezno itd. itd. Cilj vam je izgraditi metabolizam povećanjem misicne mase,jednom kada izgradite metabolizam na konju ste.shvatit cete o cemu pričam ako se ozbiljnije uhvatite posla.
6.po meni je idealna dijeta cikliranje UH,osobno bi isao samo na UH poslije treninga i bez dekstoroze u dijeti.zajebite UH za doručak,nema tamo UH sta traziti zbog djelovanja hormona rasta dok spavate i da ne idem u detalje.punjenje 1 tjedno kada je leg day ali ne junkom!(taj dan smanjiti proteine i masti na minimum)
7.namirnice,unos kalija mora biti veci od unosa natrija inače cete biti vodeniji.osobno bi isao na uh tipa krumpir i zobene.sto se tiče povrća,brokula je dobra ima antiestrogenska svojsta mozete i ostalo(kupus tikvice,parajdz je prepun kalija itd.).Pij puno vode,omega 3.sto se tiče suplemenata,vitamini i minerali obavezno(cink,vit c,b kompleks,selen zbog t4 i t3 hormona stitnjace,magnezij za oporavak).Vit c unosite u šumecim tableta(pojačana doza) skroz drugacije djeluje kada se tako unosi a to se na dijeti najvise vidi i nakon treninga unositi smanjuje kortizol.glutamin bi jos preporučio ali u jako velikim dozama,davno je jedan guru rekao da je to najjači legalni antikatabolik ako se unosi u velikim količinama 50-60 gr podjeljeno kroz cijeli dan,isto ce djelovati sa suši izgled
8.ako me vec necete slusati onda radite kardio ali ne natašte nego sat i pol-2 nakon obrok.i to low intense kardio 45-60 min ili HIT 15-20 min.zato sto takav pristup ne dize kortizol u nebesa a to definitivno ne zelite.makar kao sto sam rekao kardio vam je nepotreban.
9.treninzi manje vise sve isto,kraće pauze bi bile idealne.10-12 ponavljanja za defku i 6-8 za masu su sranje.težinski trening je osnova,i dalje dizati sto jače.
10.proteini i zdrave masti su osnova.ja UH ni na masi ne jedem osim oko treninga.na defki samo poslije.i naravno sve ovisi o količini bla bla
11.trening,s obzirom da ste početnici nema nista bolje od full bodya 3x tjedno(pon-sri-pet ili uto-čet-sub) ili podjela na lower/upper(recimo pon-lower uto-upper sri i čet-rest day pet-lower sub-upper ned- rest day),split zaobiđite.gubljenje vremena za početnike.
Eat clean,train hard!
Lp,nadam se da sam pomogao!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju