Ostalo > Razne offtopic teme :)

Teretana

<< < (31/955) > >>

PROOF:
whey sa glukozom ili ti grozdanim secerom....

ghostride666:
aj da mi neko objasni..ja pijem whey poslije treninga 4,5dc vode sa 2 velike žlice wheya...gdje se kupujemo grožđani šećer, i koliko se stavlja sa ovim...nek mi neko to malo pojasni i za šta točno služi grožđani šećer???

vx:

--- Citat: ghostride666 - 28 Studeni, 2010, 11:44:38 ---aj da mi neko objasni..ja pijem whey poslije treninga 4,5dc vode sa 2 velike žlice wheya...gdje se kupujemo grožđani šećer, i koliko se stavlja sa ovim...nek mi neko to malo pojasni i za šta točno služi grožđani šećer???

--- Kraj citata ---

u dm-a (ali nemoj se zabuniti pa uzeti fruktozu  ;D)

Čemu služi?

* Dize inzulin, a inzulin nosi aminokiseline u misicne stanice koje imaju jaku inzulinsku osjetljivost nakon treninga.
    * Glukoza je ugljikohidrat sto znaci da pospjesuje sintezu glikogena koji je u misicima potrosen nakon treninga s utezima.
    * Omogucuje brz oporavak nakon treninga i ako je sve kako spada (stimulus treningom + prehrana u ostatku dana) - hipertrofiju.

Glukoza je u normalnim uvjetima glavni izvor energije za vecinu stanica u
organizmu, sto ukljucuje i misicne stanice. U misicnim stanicama glukoza je pohranjena u obliku glikogena,a za vrijeme treninga glikogen se trosi, pa je zbog toga nakon treninga potrebno unijeti u organizam odredenu kolicinu glukoze kako bi se obnovio glikogen. Za nadoknadu se moze konzumirati bilo koja namirnica bogata ugljikohidratima (krumpir, riza, kruh, banane i sl.), i na taj nacin obnoviti zalihe glikogena, odnosno glukoze u organizmu. Brza nadoknada glukoze nakon treninga cuva tjelesne bjelancevine.

uzima se od 40 do 80gr  (neki spominju omjer  30gr whey-a - 60gr glukoze)

PROOF:
u dm-u pola kile 10 kn... traubenzucker ili kako se vec pise na svabski.... ja pijem 2 mjerice wheya i mjericu glukoze.... glukoza je "duplo" teza od wheya... a ona puni glikogenske zalihe koje si potrosio na treningu i dize inzulin....

EDIT:vx brzi si :D

brijac:
koji proteini su najpovoljniji?-omjer cijena-kvaliteta...konkretno me zanima whey i gdje ga kupiti?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju