Ostalo > Razne offtopic teme :)

Teretana

<< < (29/955) > >>

marko209vx:

--- Citat: ivan pralas - 27 Studeni, 2010, 18:20:29 ---da to vecina piju,barem koje ja znm i uvijek od svih cujem da to piju...
ja sam ga htio uzeti ali ga nije bilo sam sam uzeo druge....

--- Kraj citata ---
sta drugo si uzeo?  ???

prva stvar proteini=bjelancevine a bjelancvine svi valjda znamo sto su, slusali smo biologiju u skoli  :dontknow:

si misle da je whey čaroban napitak i da ces ono nagruvat se i dobit neznam koje kile ako njega pijes...e takvim ljudima bi ja preporucio da uzmu knjigu u ruke i da procitaju neke stvari o wheyu i sto je to uopce, malo se medicinki iformiraju o tijelu o procesima u nasem tijelu. Whey nije nista nego eng naziv za sirutku, a sirutka je tvar koja se dobiva iz mlijeka, odrednim kemijskim procesima i filtracijom se izdvajaju hranjive tvari konkretno proteini. I vi kupite protein, onako u prahu i to nije nista drugo nego filtrirano i suseno mlijeko, shvatite to. neznamd ali se netko sjeca vremena kad smo bili djeca kad nije jos bilo za kupiti trajnog mlijeka i onda su nam starci kupovali mlijeko u prahu, a whey nije nista drugo neko to, samo u mnogo ciscem obliku.
svi preferiraju whey zato jer kad njega popijes poslije treninga ti proteini iz wheya se najbrze apsorbiraju u tijelu. tj u roku od cca pola sata tijelo, konkretno misici koje si taj trening radio, se nahrane proteinima te s time potice rast. Tu se javljaju i upale. Neki kazu zasto? razlog je jednostavan, prilikom odradivanja treninga radiomo odredenu grupu misica i prilikom rada dolazi do kidanja misicnog tkiva. Nakon odradenog treninga tijelo se regenerira, tj na mjestima malih pukontina u misicima se stvaraju nove mislicne stanice, i upravo u tom procesu su nasem tijelu potrebne bjelancevine=proteini, jer oni poticu rast i izgradnju misicnih stanica.

svi pitate kako dobiti masu, masa se dobiva dobrom prehranom i treninzima, sto veci unos P i UH u tijelo, i uz dobar trening tijelo mora rasti!

I da, da vidim koliko su neki iskusni, cisto jedno blic pitanje:

S cime vi te svoje proteine pijete poslije treninga? ne mislim na vodu ili mlijeko.

charnel:

--- Citat: marko209vx - 27 Studeni, 2010, 18:43:29 ---u misicima se stvaraju nove mislicne stanice, i upravo u tom procesu su nasem tijelu potrebne bjelancevine=proteini, jer oni poticu rast i izgradnju misicnih stanica.

--- Kraj citata ---
kod misica dolazi do hipertrofije - povecanje volumena stanica , a ne stvaranja novih stanica- hiperplazija
al dobro ,nebitno

brijac:
marko koja je onda tvoja preporuka,znaš i sam da je najbolja motivacija ako počnepš trenirat ,a već nakon kratkog vremena se vide prvi rezultati,ja bih bio zadovoljan da uspijem skupit 10 kg,al ne sala.trenutno 175cm,65kg

charnel:

--- Citat: marko209vx - 27 Studeni, 2010, 18:43:29 ---S cime vi te svoje proteine pijete poslije treninga?

--- Kraj citata ---
trebalo bi s vodom jer se brze apsorbiraju

marko209vx:

--- Citat: charnel - 27 Studeni, 2010, 19:03:24 ---kod misica dolazi do hipertrofije - povecanje volumena stanica , a ne stvaranja novih stanica- hiperplazija
al dobro ,nebitno

--- Kraj citata ---

tocno, radi se o hipertrofiji misica, tj konstantnim radom i "kidanjem" misica dolazi do pojacane sinteze bjelancevina (proteina) sto onda dovodi do hipertrofije, tj izgradnje mislicnjih stanica  :icon_thumright:

@charnel nisam mislio na vodu ili mlijeko, drugo nesto :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju