Tehnički kutak > Tuning skutera
Dodavanje olova u bezolovni benzin?
Crazy Kuree:
--- Citat: kilezg - 18 Studeni, 2010, 01:46:58 ---Inače ... npr. u dvotaktne crossere ljudi toče čak i 91 oktan (kad su utrke u pitanju) ...
--- Kraj citata ---
ne kužim zašto manje? u auta kod veći napora pri manje obrtaja dolazi do samozapaljenja zbog toga imaju senzore kvalitete goriva, pa ako bude gorivo s više oktana i snaga bude malo veća
Iwo SR Tuono:
--- Citat: kilezg - 18 Studeni, 2010, 00:25:12 ---Nemoj čovjeka hranit dezinformacijama :toothy12:
Kod 2T mašina ti 100 oktana apsolutno ništa ne mjenja. 95 je dovoljno i to je to (ma da te ispadne na puni tank manje od kune da točiš 100tku). Tako da onaj ko misli da mu dvotaktni scooter ide bolje je u zabludi ... ;D
dakle, bez dilema --> eurosuper bs 95
--- Kraj citata ---
ajmo se kladit da ditech ide bolje :icon_biggrin:
Dugi:
Meni svi motori sa 100-tko bolje delaju na leru nikaj posebno se ne osjeti al koda mi je ljepši ler :dontknow: Sad jesam ja to zabrio il ne neznam :toothy9:
kilezg:
--- Citat: Crazy Kuree - 18 Studeni, 2010, 02:27:40 ---ne kužim zašto manje? u auta kod veći napora pri manje obrtaja dolazi do samozapaljenja zbog toga imaju senzore kvalitete goriva, pa ako bude gorivo s više oktana i snaga bude malo veća
--- Kraj citata ---
Pardon, ne 91 nego 92 oktana. To je kad su u pitanju 2T, auti su već druga priča jer je mašina drugačija. Tu igra ulogu 100 oktana ... Tak vele ovi iz Piaggiovog servisa na pitanje dal da točim 100tku. I još jedna zanimljiva stvar, kad su utrke motornih saonica u pitanju, također 2T, tam se pak toči 85 oktana : ))
Iskreno, ja na svom Runneru ne osjetim nikakvu razliku. Brijem da je to psihološki :toothy12:
S.F. sf2:
--- Citat: kilezg - 18 Studeni, 2010, 11:08:55 ---Pardon, ne 91 nego 92 oktana. To je kad su u pitanju 2T, auti su već druga priča jer je mašina drugačija. Tu igra ulogu 100 oktana ... Tak vele ovi iz Piaggiovog servisa na pitanje dal da točim 100tku. I još jedna zanimljiva stvar, kad su utrke motornih saonica u pitanju, također 2T, tam se pak toči 85 oktana : ))
Iskreno, ja na svom Runneru ne osjetim nikakvu razliku. Brijem da je to psihološki :toothy12:
--- Kraj citata ---
nisi mozda pomijesao neke vrijednosti? http://www.btinternet.com/~madmole/Reference/RONMONPON.html
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju