Dakle već sam imao par tema s problemima, ali oni ne prestaju.
Na skuteru sam imao MHR replicu cilindar koji je zaribao prije nekih 2-3 mj. i odlučio sam sve vratit na serijalu. Još i tad znao sam imat problema s paljenjem.
Kad je stavljena gore serijala mjerač temp. motora se počeo čudno ponašat. Kad sam upalio skuter bio je na 4 crtice, a kad sam ga vozio do doma (nisam ja slagao skuter već chupsy) mjerač temp. u jednom trenu došao na 7 crtica što je 1 iznad idealnog. Nazvao sam chupsy-a i rekao mi je da ispustim malo antifriza/vode što sam i napravio i od tad do prekjučer nisam imao nikakvih problema sa "pregrijavanjem". U međuvremenu sam imao novih problema sa paljenjem skutera što je chupsy uspio riješit nakon par dana kad je shvatio da je CDI otišao te sam ja nabavio novi rabljeni i sad konačno više nema problema sa paljenjem. Također imao sam i problema sa smradom skutera po benzinu. To još nisam stigao riješit. Nadam se da će dodatno "zadihtavanje" karburatora pomoć.
Novi problem je to što mi je jučer temperatura divljala. Išao sam na jednu malo veću vožnju (20km) od uobičajene i temp. se "konačno" pomakla sa 6 crtica na 7 (to nemora ništa značit, al bar se pomakla što znači da je mjerač živ, ali krivo radi...). Bila je tako jedno vrijeme dok nisam zapeo u neke uličice u dubravi di je bilo dosta start-stop vožnje zbog pješaka, autiju itd... (svi sveti...) da bi temperatura u jednom trenu došla na 10 crtica i počela blinkat. Za par metara bi se ja vozio bez obzira na to i temp. padne na 7. E sad ja pretpostavljam da je problem u mjeraču temp. koji je u banani. Mislim jel moguće da stvarno dolazi do pregrijavanja s obzirom da nigdje ne curi antifriz/voda i motor se normalno ponaša?
Što se tiče kontakta za mjerač temp. na cilindru krenuo sam čistit, al nemam što očistit tako da je negdje drugdje problem.
2-3 puta sam izlio malo antifriza/vode i nalio još malo vode, al ista stvar.
Neznam šta više da radim sa skuterom. Ko da je uklet. Jedan problem se riješi i nastane drugi...