Tehnički kutak > Tuning skutera
Ležajevi i sve o njima by Lageros
KranjcicGoran46:
Svaka cast :icon_thumright:
ja sam za sastanak da svi dodjemo.
KranjcicGoran46:
Ja sto zelim jest, najbolji i najkvalitetniji lezaj da nemoram na 3t km vec mjenjati lezaje. ugradnja je profesionalna u firmi koja radi sa ugradnjama lezaja i getriba. nije nesto nafriziran skuter. :)
lageros-zg:
--- Citat: KranjcicGoran46 - 05 Studeni, 2010, 10:53:02 ---Ja sto zelim jest, najbolji i najkvalitetniji lezaj da nemoram na 3t km vec mjenjati lezaje. ugradnja je profesionalna u firmi koja radi sa ugradnjama lezaja i getriba. nije nesto nafriziran skuter. :)
--- Kraj citata ---
Gorane! Naravno, razumijem te u potpunosti i jasno mi je što ti, kao i svi mi želimo kad kupujemo nešto.
No uz dobar ležaj (ma koji god on bio), pa i uz pravu i stručnu ugradnju, ako ti radilica ima lufta (nemojmo sad onako, ma nema ili ma sve je to ok, to pustimo sa strane) ili bilo što drugo što bi možda trebalo zamijeniti, neće biti dobro, što god da staviš.
Inače, Funky je rekao da će naručiti onaj kit od polinija i kad mu dođe da će mi donjeti da vidim što je unutra, pa ću i ja onda direktno imati uvid u to što Polini pakira u svojim kutijama, pa ću usporediti sa ovim što ja imam na svojim policama.
A inače, što se tiče ugranjde ležaja, ako netko nikada nije montirao ležajeve na radilice motora i skutera, pa iako to ne izgleda ništa posebno, može on raditi i ugraditi milion ležajeva, ali ovdje će zakazati na svakom. Ne govorim da je to kod tebe slučaj, ali vjeruj mi, ima toga jako puno.
Ne vezano za skutere i motore, meni su u ovlaštenom servisu zaj****i originalne diskove i pločice na Focusu. Inače, što je to za promijeniti diskove i pločice, hop-hop i idemo dalje, zar ne? Ali, taj netko je to napravio tako da je "zaboravio" počistiti mi sve dosjede kamo ide disk i to je radilo neravnomjerno i nakon 5tkm, sam ih bacio i kupio nove od TRW-a. I sad dolazi ono drugo, jer mene ni ti diskovi i pločice ne zadovoljavaju, iako je TRW-Lucas vrhunska firma sa odličnim proizvodima, ali na mom autu oni ne rade kako treba, ali sad mi ih glupo opet ići mijenjati, ali rade bolje od onih prije nestručno ugrađenih, a za drugi puta znam što ću staviti gore i mišljenja sam da će to onda biti kako treba. A opet, na francuskim i talijanskim vozilima, te na moto programu, TRW je zakon.
U svakom slučaju, nadam se da se vidimo kad dođe vrijeme za to, pa ćemo nešto i popit i pregrist, da ne bude na suho :)
3alfa3:
Jos bizarnije piganje diskova na Fordu (Mondeo) je imao moj poznanik kojem je vulkanizer mijenjao gume i pretegao serafe kotaca. Navodno je na Mondeu to smrt i treba jako pazit na silu stezanja serafa kotaca
lageros-zg:
--- Citat: 3alfa3 - 05 Studeni, 2010, 18:04:53 ---Jos bizarnije piganje diskova na Fordu (Mondeo) je imao moj poznanik kojem je vulkanizer mijenjao gume i pretegao serafe kotaca. Navodno je na Mondeu to smrt i treba jako pazit na silu stezanja serafa kotaca
--- Kraj citata ---
A da, svaki auto za neke elemente ima neku caku na koju treba paziti i ako netko nije upućen kako to treba napraviti šteta se napravi samo takva i dobro je sve dok je to bezazleno, ali kad ima posljedice kao što je neko ozljeđivanje ili smrt... uffff... a bilo je i toga.
Imao sam slučaj kada je čovjek htio na Porschea staviti obične ležajeve od mješalice (jer su istih dimenzija), jer ja za Porschea nisam imao ležajeve na stanju, a ne držim ih ni sada, jer nije baš da se takva klijentela javlja, već sve rješava u servisu, jer ima se para jel i ja mu nisam htio prodati ove standardne industrijske ležajeve, već sam mu rekao da mora pričekati 7 dana dok dođu, jer ja ne mislim biti suučesnik u nekoj teškoj nesreći i nedaj bože smrti nekog od sudionika nesreće, jer bilo je slučajeva kada su kotači zbog lećajeva znali zablokirati i tako zarotirati auto, nekontrolirano, a bilo je i slučajeva kada je cijeli kotač otpao i prestigao auto u još njih ....
Malo smo off topic, ali ajde, govorimo i o ležajevima općenito, a i odakle sad ovaj naslov topica??? :icon_scratch: , pa nije to tako bilo koliko se sjećam, ali hvala i nadam se da će biti od koristi.
:dogovoreno: :grejt: :sign188:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju