Tehnički kutak > Tuning skutera
Ležajevi i sve o njima by Lageros
replcnt:
onda i moj izbor pada na NTN, nadam se da neću pogriješiti
KranjcicGoran46:
--- Citat: replcnt - 04 Studeni, 2010, 21:48:05 ---onda i moj izbor pada na NTN, nadam se da neću pogriješiti
--- Kraj citata ---
SRITNO! :)
SRAD:
Problem BB radilica je u samoj konstrukciji, odnosno površina dosjeda je preuska za takvu radilicu. Zamjenske radilice tipa BGM, Malossi, PM su deblje na tom dijelu baš zbog tog konstrukcijskog nedostatka.
Loctite 648 ima smisla na tvorničkoj radilici samo na strani variomata i to ako dosjed nije uništen, sa strane magneta ako je dosjed dobar nema smisla stavljati jer sa Loctiteom često ostane ležaj na radilici prilikom rastavljanja.
gokiSP:
--- Citat: KranjcicGoran46 - 04 Studeni, 2010, 12:05:53 ---Daj mi objasni kako ćeš ugrijati poliamidny lezaj?? razumijem za čelični da se moze al ovaj kolko znam da ne!
lezaji i radilica u frižider na nekih par sati, blokove dosjed namazem masću, grijem jedno 10-15min, lezaji van iz frižidera i samo tako upadnu u vrući dosjed bloka BEZ da se po njima udara ili slicno, radilicu isto van iz frižidera, u blok sve , stezu se lagano diagonalno sarafi i sve 5, vrti se odma radilica bez imalo otpora ili slicno necega, malo se scentrira uz tuckanje ljevo desno gumenim i to je to.
al ubrzo riknu , nekom nakon nekih 5km na high endu a nekom na obicmoj termogrupi 70 nakon 20 000se razlete! :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
Evo baš sam danas slagao jednu mašinu. Ležajevi i radilica hlađeni sat vremena u škrinji, dosjed grijan fenom minutu. Ležaj je upao bez ikakvog otpora.
Ako se radilica dobro ohladi, onda je dovoljno tek toliko zagrijati ležaj, a ta temperatura ne šteti polamidu.
igor.sb:
nema potrebe grijat lezajeve, kad povuku toplinu od zagrijanog bloka radilica samo klizne
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju