Tehnički kutak > Tuning skutera
Ležajevi i sve o njima by Lageros
ivanm:
--- Citat: 3alfa3 - 11 Kolovoz, 2011, 22:53:07 ---Mozda sam krivo shvatio, ali mislim da si u krivu.
Taj malossi lager ima odtokaren dio kako si rekao, ali taj dio ide na stranu radilice i od tamo "pije" ulje jer se uljni kanali zapunjavaju tekucim metalom
--- Kraj citata ---
da, da točno... ja sam zeznuo.. :toothy11:
doritos:
--- Citat: lageros-zg - 10 Svibanj, 2011, 09:19:14 ---Evo ja ću se samo pridružiti gore već navedenom i svakako obratiti pozornost na ispravnost radilice, odnosno svim završnim radnjama nakon ugradnje,
da se ne dogodi slučajni "dodir" radilice i debalansira ju i nakon 50-100m vožnje ode sve k vragu.
Inače preporuka tih poliamidnih kaveza je isključivo zato jer se ionako sve to napreže i ukoliko dođe do bilo kakvog kvara iz raznih razloga, neće biti velike štete u motoru.
I svakako obratiti pozornost kako se okreću ležajevi, jer ako se krivo okrene, onda nema dovoljno podmazivanja i opet sve ode.
Dakle, okrenuti otvoreni dio gdje se vide kuglice prema radilici, a onu mast što ležaj ima u sebi svakako prije uporabe isprati.
A simerinzi su ionako i po defaultu viton, a ja osim Corteca niti ne držim ništa drugo za te mašine.
--- Kraj citata ---
Majstore, zbok čega isprati mast koja bude na novim lezajima?? sta to inace ne treba tako biti i da se tako ugradi??
ja to nisam nikada dirao jer sam mislio da to tako treba i biti tu, ta mast ? :icon_scratch:
3alfa3:
--- Citat: doritos - 12 Kolovoz, 2011, 07:57:16 ---Majstore, zbok čega isprati mast koja bude na novim lezajima?? sta to inace ne treba tako biti i da se tako ugradi??
ja to nisam nikada dirao jer sam mislio da to tako treba i biti tu, ta mast ? :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
ni ja nisam nikad ispirao
Kamba:
Ja uvijek,tako su me i u firmi naučili!
3alfa3:
--- Citat: Kamba - 12 Kolovoz, 2011, 10:53:01 ---Ja uvijek,tako su me i u firmi naučili!
--- Kraj citata ---
Tako si siguran da nema cestica metala u lagerima i to je u redu. Ja sam uvijek bio lijen pa to nisam radio i nikad problema, ali da - oprat lager u ulju nikad nije losa stvar
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju