Tehnički kutak > Tuning skutera

Ležajevi i sve o njima by Lageros

<< < (61/76) > >>

lageros-zg:

--- Citat: ivanm - 10 Svibanj, 2011, 10:40:11 ---ne. Otvorena strana ležaja ide prema bloku, ka kanalu za smjesu. Vec 100x rečeno.

--- Kraj citata ---

:trespaf:  :hvalaa: ne znam što mi bi, sad i ja ponovno čitam što sam napisao... eh.. ta žurba, treba me  :violent1:  :upsja:
Uglavnom da, mislim jedno, pišem drugo, a zapravo sam već na capoeira fešti koju imam ovog vikenda....

Ivane hvala na praćenju  :icon_thumright: --- Ekysha- sorry na krivoj informaciji  :drunken_smilie:

CoK:

--- Citat: massi - 09 Svibanj, 2011, 22:09:05 ---prije ugradnje cu ti reci ako je polovna radilica provjeri si kod nekog tokara koliko je u balansu on ti ima manometar za mjeriti u stotama koliko je van balansa ako je preko 5 stota ne isplati ti se stavljati jer ce ti vrlo brzo otici lezajevi a ako je nova radilica zaboravi na ovo  :icon_biggrin:

--- Kraj citata ---
jel nije manometar mjerac tlaka?

komparatorom se mjere odstupanja u stotama  :redface:

luna500rr:
Massi balansiranje i centriranje su razliciti pojmovi...

kako se ja sjecam, za centriranje ima ko neko namišće di se stavi radilica pa se namisti komparator i lagano se okrece radilica, tako se vidi jeli u exscentru i ako se sta triba to se korigira...

radilica se balansira kada nije jednako rasporedjena masa, ako si ikad gledao balans kotaca automobila ista ti je stvar s radilicom, zavrti se na neke okretaje i racunalo izbaci na koliko stupnjeva koliko mase treba zaljepit ili skinut... tako se balansiraju svi tezi djelovi na skuteru koji se brzo vrte, zvono kvacila, magnet, rotor anlassera...

Kamba:

--- Citat: luna500rr - 15 Svibanj, 2011, 12:05:36 ---Massi balansiranje i centriranje su razliciti pojmovi...

kako se ja sjecam, za centriranje ima ko neko namišće di se stavi radilica pa se namisti komparator i lagano se okrece radilica, tako se vidi jeli u exscentru i ako se sta triba to se korigira...

radilica se balansira kada nije jednako rasporedjena masa, ako si ikad gledao balans kotaca automobila ista ti je stvar s radilicom, zavrti se na neke okretaje i racunalo izbaci na koliko stupnjeva koliko mase treba zaljepit ili skinut... tako se balansiraju svi tezi djelovi na skuteru koji se brzo vrte, zvono kvacila, magnet, rotor anlassera...

--- Kraj citata ---

...potpuno točno.... :icon_thumright:

ivanm:
radilica se stavi između dva trna u vagu... kad se okrene za pola kruga mora ostat u tom položaju, ne smije se vraćati.. tak se balansiraju i kotači na motorima..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju