Tehnički kutak > Tuning skutera
Ležajevi i sve o njima by Lageros
Ekysha:
--- Citat: ivanm - 09 Svibanj, 2011, 21:54:32 ---skf poliamid
corteco viton
--- Kraj citata ---
Hvala puno na odgovoru! :headbang:
massi:
--- Citat: Ekysha - 09 Svibanj, 2011, 22:01:29 ---Hvala puno na odgovoru! :headbang:
--- Kraj citata ---
prije ugradnje cu ti reci ako je polovna radilica provjeri si kod nekog tokara koliko je u balansu on ti ima manometar za mjeriti u stotama koliko je van balansa ako je preko 5 stota ne isplati ti se stavljati jer ce ti vrlo brzo otici lezajevi a ako je nova radilica zaboravi na ovo :icon_biggrin:
lageros-zg:
--- Citat: Iwo SR Tuono - 09 Svibanj, 2011, 18:51:39 ---evo da steknete malo osjećaj koliko je lageros zapravo jeftin (ili skf u Rijeci skup)
Uglavnom 1 NTN 20x52x12 pia 50 košta 150kn te veći semering košta 45kn -.-
kod lagerosa je 54kn ležaj za nas s foruma i semering 30ak kn
ps: sorry anđelko malo sam te udavio pričom al oke ;D
:icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Ma sve 5 :icon_thumright:
lageros-zg:
--- Citat: Ekysha - 09 Svibanj, 2011, 18:38:54 ---Koji bi bili idealni lezajevi i semerinzi za MidRace PIA masinu?
Slazem Due+, Nardo i plave polutke radilicu, dali trebaju neki kvalitetniji s obzirom na velike okretaje i dali postoji neki da se kupe u setu?
Pozz
--- Kraj citata ---
Evo ja ću se samo pridružiti gore već navedenom i svakako obratiti pozornost na ispravnost radilice, odnosno svim završnim radnjama nakon ugradnje,
da se ne dogodi slučajni "dodir" radilice i debalansira ju i nakon 50-100m vožnje ode sve k vragu.
Inače preporuka tih poliamidnih kaveza je isključivo zato jer se ionako sve to napreže i ukoliko dođe do bilo kakvog kvara iz raznih razloga, neće biti velike štete u motoru.
I svakako obratiti pozornost kako se okreću ležajevi, jer ako se krivo okrene, onda nema dovoljno podmazivanja i opet sve ode.
Dakle, okrenuti otvoreni dio gdje se vide kuglice prema radilici, a onu mast što ležaj ima u sebi svakako prije uporabe isprati.
A simerinzi su ionako i po defaultu viton, a ja osim Corteca niti ne držim ništa drugo za te mašine.
ivanm:
ne. Otvorena strana ležaja ide prema bloku, ka kanalu za smjesu. Vec 100x rečeno.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju