Tehnički kutak > Tuning skutera

Ležajevi i sve o njima by Lageros

<< < (45/76) > >>

ivanm:
aha ova pumpa

lageros-zg:

--- Citat: funkyzg26 - 21 Veljača, 2011, 14:44:36 ---na ebayu italia sam ih našo , jedva ih ima po netu tek su sad u italiji izašli i mogu se tek nač u nekim talijanskim shopovima več sam bio udavio ove u amitradu njih sam čeko da ih dobiju več mjesecima i odj#bo ih i naručio s neta , meni nije bio bed dat tih 100-150kn više za njih jel mi se neda blokove otvarat svako malo a kolko vidim čim je nešto jače od base kita ležajevi rikavaju samo tako i to skf iz lagerosa , tako da oču složit blokove i bit miran kolko tolko ide još polini vodena pumpa ona kaj si ti spominjo i to je to s blokovima ,kasnije kad ču stavljat nešto jače od mhr replike budemo vidli kolko su izdržljivi

--- Kraj citata ---

hmmmmm... pojasni to malo.... jer to baš ne drži vodu da se raspadaju samo tako, s obzirom da ovdje sa ovoga foruma ima podosta zadovoljnih korisnika istih.

Na žalost, čuo sam da je Ivanum otišao NTN japanski koji mu je najbolji po svemu, ali ne zbog lošeg ležaja ili lošeg majstora, već nekog trećeg utjecaja, ako se ne varam, nekog nosača ili tako nešto... što na kraju opet dolazimo do svih bitnih komponenti na koje se mora paziti i koje mogu utjecati na rad ležaja.

U svakom slučaju, u prije nekih pola sata sam poslao upit SKF-u (sa slikama koje si slikao) da li mi mogu ponuditi tako nešto i pod kojom oznakom, pa da ako ima toga, da mogu to onda i naručiti da vidimo kako se to ponaša u praksi i da li je to isto to.

Aprilia00:

--- Citat: lageros-zg - 21 Veljača, 2011, 14:54:51 ---hmmmmm... pojasni to malo.... jer to baš ne drži vodu da se raspadaju samo tako, s obzirom da ovdje sa ovoga foruma ima podosta zadovoljnih korisnika istih.

Na žalost, čuo sam da je Ivanum otišao NTN japanski koji mu je najbolji po svemu, ali ne zbog lošeg ležaja ili lošeg majstora, već nekog trećeg utjecaja, ako se ne varam, nekog nosača ili tako nešto... što na kraju opet dolazimo do svih bitnih komponenti na koje se mora paziti i koje mogu utjecati na rad ležaja.

U svakom slučaju, u prije nekih pola sata sam poslao upit SKF-u (sa slikama koje si slikao) da li mi mogu ponuditi tako nešto i pod kojom oznakom, pa da ako ima toga, da mogu to onda i naručiti da vidimo kako se to ponaša u praksi i da li je to isto to.

--- Kraj citata ---
takvi lezajevi BIG EVO podnose veca naprezanja i sile...poglavito bolje nego oni obicni predimenzionirani lezajevi kojih ima za kupiti za piaggio 50cc...

ivanm:
meni je ležaj prozujio jer su na tom runneru bili raspareni blokovi a ja to nisam znao.. to nema veze ni sa ležajima ni sa ugradnjom nego s trećom stvari..
aha ovo je funky naručio
http://cgi.ebay.it/COPPIA-DI-CUSCINETTI-POLINI-BIG-EVOLUTION-X-PIAGGIO-/260724181810

funkyzg26:

--- Citat: lageros-zg - 21 Veljača, 2011, 14:54:51 ---hmmmmm... pojasni to malo.... jer to baš ne drži vodu da se raspadaju samo tako, s obzirom da ovdje sa ovoga foruma ima podosta zadovoljnih korisnika istih.

--- Kraj citata ---

ja kažem da se raspadaju na kitevima koji su jači od base kitova a pošto 90% foruma ima samo base kiteve na njima serijski skf radi odlično , ja govorim o jačim midrace kitevima koji se vrte full brže od basea i oko 15ks snage tu ti ležajevi zakazuju prebrzo zato sam se ja odlučio na ove polini bigevo , neču baš navest točno člana ali uglavnom ima TPR c16 i svakih 1000km mu prdnu ležajevi več je na 4 setu a čovjek je mehaničar i po , uglavnom sad je naručio iz vana ležajeve nakon 3 seta iz lagerosa , i za taj 4 set iz vana kaže da skf ležajevi izgledaju totalno drukčije nego ovi skf koji se prodaju kod nas znači metal način oznaka na ležaju i tako to ja sam mu reko da ih slika i da tu na forum i nije se htio svađat tu s ljudima nakon što je vidio kako su mene iznapadali jel sam reko da su polini  ležajevi bolji od skf proizvodnje  :laughing7:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju