Ostalo > Motocikli
Kawasaki GPZ 500 S
Marino1907:
Eto nakon ovih zimskih i hladnih dana odlučio malo upaliti svoju mašinu.Okrenem ključ,potegnem čok i kres odmah iz prve bez ikakvih problema za razliku od ženine Runnerice 50ccm koju sam kurblao najmanje 50 puta dok nije upalila a onda dim ko parna lokomotiva.Napravio jedan krug i opet u garažu do daljnjega.
3alfa3:
--- Citat: Marino1907 - 19 Prosinac, 2010, 19:20:54 ---Eto nakon ovih zimskih i hladnih dana odlučio malo upaliti svoju mašinu.Okrenem ključ,potegnem čok i kres odmah iz prve bez ikakvih problema za razliku od ženine Runnerice 50ccm koju sam kurblao najmanje 50 puta dok nije upalila a onda dim ko parna lokomotiva.Napravio jedan krug i opet u garažu do daljnjega.
--- Kraj citata ---
Kad ga po hladnoci palis nakon stanke, onda ga provozaj tako da se ulje potpuno zagrije (10+ kilometara) kako bi iz njega isparila kondenzirana vlaga. Kad dodjes s voznje, odma zacepi spuh (i airbox ako mozes) kako vlaga nebi mogla uc u mashinu jer se vlaga veze na zagrijan motor ko muha na g#vn%.
To je i jedan od razloga zasto se mashina nebi trebala palit ako se ne misli vozit
TomoRI:
Puno sretnih kilometara.
Marino1907:
--- Citat: 3alfa3 - 19 Prosinac, 2010, 19:32:27 ---
Kad ga po hladnoci palis nakon stanke, onda ga provozaj tako da se ulje potpuno zagrije (10+ kilometara) kako bi iz njega isparila kondenzirana vlaga. Kad dodjes s voznje, odma zacepi spuh (i airbox ako mozes) kako vlaga nebi mogla uc u mashinu jer se vlaga veze na zagrijan motor ko muha na g#vn%.
To je i jedan od razloga zasto se mashina nebi trebala palit ako se ne misli vozit
--- Kraj citata ---
Tako je potpuno si u pravu.Ja ga upalim preko zime i obaveznoi napravim barem 5 kilometara jer ono upalit ga i pustit da radi na mjestu i onda ugasit svakako ne valja iz navedenih razloga.
3alfa3:
--- Citat: Marino1907 - 20 Prosinac, 2010, 00:03:47 ---Ja ga upalim preko zime i obaveznoi napravim barem 5 kilometara
--- Kraj citata ---
Pogotovo u Malinskoj imas za to prilike i vise nego potrebno po zimi.
Ja i u ZG nadjem svaki mjesec barem 1-2 dana za takvu voznjicu tako da motor zapravo ne konzerviram nego samo drzim bateriju na "pametnom" punjacu, tank pun benzina i motor na stenderima.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju