Ostalo > Svijet računala i mobitela

Maksimalna kolicina ram-a?

<< < (2/3) > >>

Pupo:
Kakvu god memoriju kupiš, vjerojatno će raditi bez ikakvih problema. 4 gige rama možeš sigurno stavit, vjerojatno i više. Samo moraš uzeti u obzit ako nemaš instaliran 64 bitni sustav da ti neće moći adresirat više od 3,5 gige memorije!

enel:
Upravo sam nasao da mi maticna podrzava do 4 gb ram-a.
E sad je problem u velikoj razlici frekvencije rada ram-a...
Ovaj sad sto imam od 1gb radi na 333 MHz, a ovaj sto hocu da kupim na 800 MHz  :dontknow:
U oglasu pise : "Kingston DDR2 2GB 800 MHz Dual Channel, samo jedna pločica od 2GB, kupljen je kao dual ali sam ga raspario i sad može da radi samo kao singl sem ako imate još jednu indentičnu ovakvu pločicu tada će vam raditi kao dual."
Da li da kupim ili da prodam ova svoja dva sto sada imam pa da kupim neka dva sa istim frekvencijama  :help:?
A nemam 64 bitni OS, al sto se mojih potreba za sad tice i ne bi isao preko 3 gb  :toothy11:.

nrg extreme:

--- Citat: enel - 14 Listopad, 2010, 16:12:15 ---Upravo sam nasao da mi maticna podrzava do 4 gb ram-a.
E sad je problem u velikoj razlici frekvencije rada ram-a...
Ovaj sad sto imam od 1gb radi na 333 MHz, a ovaj sto hocu da kupim na 800 MHz  :dontknow:
U oglasu pise : "Kingston DDR2 2GB 800 MHz Dual Channel, samo jedna pločica od 2GB, kupljen je kao dual ali sam ga raspario i sad može da radi samo kao singl sem ako imate još jednu indentičnu ovakvu pločicu tada će vam raditi kao dual."
Da li da kupim ili da prodam ova svoja dva sto sada imam pa da kupim neka dva sa istim frekvencijama  :help:?
A nemam 64 bitni OS, al sto se mojih potreba za sad tice i ne bi isao preko 3 gb  :toothy11:.

--- Kraj citata ---
Ti trebaš ddr 1 rame i ne možeš stavit na matičnu ddr2 rame,ako griješim neka me netko ispravi. :icon_scratch:
Ddr 1 rami su skuplji od ddr 2 jer mislim da se vipše ni ne proizvode pa ih ima samo na zalihama i skupi su dosta. :icon_thumright:
Uglavnom nije baš isplativo kupovat još rama,po meni bolje prodat komplet sve i kupit drugu matičnu sa ddr 2 ramima. :dontknow:
Ne znam za šta koristiš kompjuter ali ako misliš kupovat još rama zbog igara to ti neće puno pomoć ako su ostale komponente slabe.

Bokygs:
U slučaju kad imaš dvije ram pločice koje rade na različitim frekvencijama,onda ti se se frekvencija od obe pločice spušta na frekvenciju onog rama čija je niža.
Taj ddr2 od 2gige sto si nasao mozes staviti u drugi utor za RAM u maticnoj i imat ces 3gb ili si mozes kupiti jos jednu plocicu od 1gb pa stavit u dual channel(koji je malo brzi)...ali onda imas 2gb rama

Ako ti ostatak konfiguracije nije bas nesto jak,sumnjam da ce ti trebati vise od 2 gige...

formoz:
dosta ti 2 gb, ako ne mislis ddos-at stranice i pokretat neke nadigre

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju