Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: KillSwich na gitari...  (Posjeta: 1277 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Luka 0101

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: na stolcu
  • Moj Skuter: nema ga... gone.. wushhh.... just like that
  • Moja Kaciga: prisutna
KillSwich na gitari...
« : 30 Rujan, 2010, 17:34:37 »
ajmo gitaristi... kak da skombiniram kill swich na gitari...
ucim sad toma moriella svirat pa bi trebao to nekak iskombinirati ja gitari

radi ovoga prvenstveno... tocno se kuzi di koristi

taj sam

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zmijavci
Odg: KillSwich na gitari...
« Odgovori #1 : 30 Rujan, 2010, 22:53:59 »
Kakva ti je gitara?
Mozes killswitch iskombinirat od prekidaca ili tipkala, nema tu filozofije, kad okrenes prekidac ili upres tipku kratko se spajaju zice iz jacka za ustekat kabel...
Ako je kakva stratolika jednostavno je napraviti, probusis tipkalo na pickguardu gdje je ispod suplje i mozes smjestiti sklopku ili taster ili prekidac...

Offline Luka 0101

• maxi forumaš
« Odgovori #2 : 30 Rujan, 2010, 23:28:18 »
o ovoj tu gitari se radi...
racunaj na to da si ja i zice nismo najbolji prijatelji tak da mi to treba objasniti ko malom djetetu...

e da... na prekidac bi htio, ne tipku...

taj sam

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #3 : 30 Rujan, 2010, 23:48:52 »
Prvo odredi gdje bi htjeo prekidac, onda odredi kakav ces prekidac, da ima 3 pozicije i prekida kad je na sredini, da ima dvije pozicije i prekida u jednoj poziciji...

Dalje rastavi pickguard, na odredjenom mjestu ugradi switch, ako je obicni prekidac s dvije pozicije imati ce tri nozice, zalemis srednju nozicu za jednu zicu a jednu krajnju nozicu za drugu zicu, te zice spojis na dvije zice koje kroz ''tunel'' idu od jacka prema ''utrobi'' gitare...

Sastavis gitaru i to je to :hello:

Offline Luka 0101

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 01 Listopad, 2010, 14:51:14 »
Danas sam se malo igrao s tim... bit ce nesto... u pravilu nije tesko za spojit... plus na plus minus na minus i to je to... lol...
taj sam

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 01 Listopad, 2010, 20:10:43 »
Cak nema ni plusa ni minusa nego spoji kako spojis hehe :icon_biggrin:

Offline Luka 0101

• maxi forumaš
« Odgovori #6 : 01 Listopad, 2010, 20:46:50 »
a de dobro... znas na kaj mislim  :toothy3:
taj sam

Offline Poggiali

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagorje
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 400
  • Moja Kaciga: je u vreci
« Odgovori #7 : 02 Listopad, 2010, 04:23:41 »
ja sam planirao sloziti da imam 2 volume i jedan tone, pa bi automatski moglo radit ko kill switch.. (moj je 3 way switch) ali nema se para :P opet necu neke srot potove da mi krce...

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 02 Listopad, 2010, 08:47:09 »
Na nekom mome cudu od japanca sam mid i bridge spojio kao humbucker, neck sam ostavio, rupu od mid sam zatvorio, pa sam 3 poziciju kratko spojio s masom tako da je bilokakav pomak switcha bio killswitch, ugradio sam i jedno tipkalo koje kad uprem ukljuciva piezo pickup koji bi samo vristao na velikom gainu i volumenu, super fora na live svirci za vrjeme sola :icon_biggrin: , jos sam ugradio jedan prekidac koji bi djelio humbucker na single...
Nakraju sam sve poskidao i zacepio rupe, neck stoji na gitari ali nije u funkciji, ostavio sam samo ton i volume pot, te hum sa splitterom...
Izvadio sam gitaru jutros evo kako to sada izgleda, nije vidjela svjetlo sigurno dvije god :laughing7:

Offline Luka 0101

• maxi forumaš
« Odgovori #9 : 02 Listopad, 2010, 11:14:14 »
ja na jednoj radim frankenstein replicu i moram napraviti humbucker al nikako da krenem...
bojao sam se da to nece vucati nikako ali sam malo istrazivao i saznao da su ovi moji pick-upovi slabi tako da bi se moglo iskombinirati

evo, ovo je u planu... ful replica...
http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://www.threedonia.com/wp-content/uploads/2009/06/Van-Halen-guitar.jpg&imgrefurl=http://www.threedonia.com/archives/9087&h=600&w=400&sz=89&tbnid=XdVcNcJX7XwvyM:&tbnh=275&tbnw=183&prev=/images%3Fq%3Dfrankenstein%2Bguitar&zoom=1&q=frankenstein+guitar&hl=hr&usg=__fTNLlN8gvJ7WPTV_pI9FaRaUMyY=&sa=X&ei=YfemTKSPD8aVswbQ1fm4DA&ved=0CBcQ9QEwAA

a na drugoj gitari mi treba kill swich jer sam bas sad zabrijao na tom moriella... S tim da cu si ja staviti nne gumbic nego bas prekidac

al jel zna netko ovo procitat... ja samo vidim nista... do je diy overdrive pedala
http://www.gitare.info/page.php?id=16442
« Zadnja izmjena: 02 Listopad, 2010, 11:31:20 Luka 0101 »
taj sam

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 02 Listopad, 2010, 12:02:08 »
To na slici je neka full jednostavna shema aktive, to valja samo ako oces prekidac, bateriju i predpojacalo u gitari, prava je stvar na podu s velikim napajanjem i lampama...

Offline Luka 0101

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 02 Listopad, 2010, 12:07:43 »
bezveze...
taj sam