Ostalo > Svijet računala i mobitela
Overclock
Crazy Kuree:
ja imam 9800 gtx i rasklopio sam je bio da očistim, pastu bi na procesoru trebo promjenit, iako temperatura u igri nije preko 75c al me zanima ona druga pasta (izgleda ko žvaka sa vlaknima) kako se to zove? bude preko čipseta grafičke i svud okolo procesora, dali bi nju trebo mjenjat, prvi put se susrećem s takvom vrstom paste
funkyzg26:
--- Citat: Crazy Kuree - 25 Rujan, 2010, 19:14:50 ---ja imam 9800 gtx i rasklopio sam je bio da očistim, pastu bi na procesoru trebo promjenit, iako temperatura u igri nije preko 75c al me zanima ona druga pasta (izgleda ko žvaka sa vlaknima) kako se to zove? bude preko čipseta grafičke i svud okolo procesora, dali bi nju trebo mjenjat, prvi put se susrećem s takvom vrstom paste
--- Kraj citata ---
na chip grafičke stavi nešto što ne provodi struju i nije kapacitivno kao arctic silver mx2 ,mx3 ili najlošiju ceramique paste s njima možeš bit siguran da ti neče napravit kuršluš na grafičkoj jer ne provode struju i nisu kapacitivne ,a na čipove od memorije ak su bili oni termalni padovi ko žvaka ili onak ko neka čudna tkanina onda ih nemoj micat jel ti neče dovoljan razmak bit i neče ti se dodirivat i odvodit temperaturu ,a ak nije bilo tih termalnih padova onda možeš full tanki sloj nabacit na sve memorijske čipove , ma možeš i na te padove s obje strane al full tanki sloj :icon_thumright:
funkyzg26:
--- Citat: Aerox007 - 25 Rujan, 2010, 19:13:37 ---ok evo skidam javim rezultate (ak cu moc :toothy3:) :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
samo fulll polako nemoj sad dignut sve po 100 mhz za full stabilan overclock i največi koji ti grafulja može postič da se ne ruši naravno ti treba bar 2-3 dana digneš sve po malo i onda stresstest uz gledanje temperature pod obavezno !!! i onda opet sve digneš malo ili ne sve najviše utjecaja če ti shader overclock ima i core clock po tom peglaj al po malo :icon_thumright:
Crazy Kuree:
Ma evo našo sam, vrlo su jeftine i zove se termalna traka, pa budući da mjenjam pastu na GPU oću i te termalne trake tzv žvake mjenjat
Pupo:
@Kuree Skini žvaku al samo sa grafičkog čipa, samo pazi kako skidaš, te "žvake" su vrag za skinit, a ovo što je na memoriji nediraj :icon_thumright:
--- Citat: funkyzg26 - 25 Rujan, 2010, 20:06:41 ---na chip grafičke stavi nešto što ne provodi struju i nije kapacitivno kao arctic silver mx2 ,mx3 ili najlošiju ceramique paste s njima možeš bit siguran da ti neče napravit kuršluš na grafičkoj jer ne provode struju i nisu kapacitivne ,a na čipove od memorije ak su bili oni termalni padovi ko žvaka ili onak ko neka čudna tkanina onda ih nemoj micat jel ti neče dovoljan razmak bit i neče ti se dodirivat i odvodit temperaturu ,a ak nije bilo tih termalnih padova onda možeš full tanki sloj nabacit na sve memorijske čipove , ma možeš i na te padove s obje strane al full tanki sloj :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
keramik pasta uopće nije loša.... još uvijek je bolja od raznih spire i co firmi. Na termalpadove se nestavlja pasta, nema potrebe. Kad se skida, treba pazit na te krpice jer se hoće raspast a onda si u banani jer mjesto njih nemožeš stavit pastu jer su debeli, a bez ičega neide.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju