Ostalo > Svijet računala i mobitela
Overclock
funkyzg26:
--- Citat: Crazy Kuree - 25 Rujan, 2010, 20:29:06 ---Ma evo našo sam, vrlo su jeftine i zove se termalna traka, pa budući da mjenjam pastu na GPU oću i te termalne trake tzv žvake mjenjat
--- Kraj citata ---
sa gpu i grafičkog čipa skini tu staru pastu stvrdnutu i novu stavi , ali sa memorijskih čipova te termalne padove ostavi i samo namaži tanki sloj neke od ovih pasta kaj sam ti reko s jedne i druge strane ili nemoj kak očeš , mx3 je 5 puta bolja pasta od ceramique od iste firme je ,ceramique je stara pasta sto godina nije da je loša al ove novije mx2-mx3 5 puta bolje odvode temperaturu od ceramique , možeš i te padove mijenjat al ja bi ih ostavio jel češ morat pogađat točni razmak kolki je bio prije a ovi tvornički padovi su taman tak da bolje ih ostavi , promijeni sa mx2 ili -mx3 na gpu ispuši hladnjak grafičke kompresorom ili zrakom u onim limenkama i to je to ,ja svoju gtx295 moram svaka 3-4 mjeseca kompresorom ispuhavat zaštopa mi se nutra sve
edo haker:
dizanje performansi graficke je dost "tesko" da se tak veli, lako dodje do previse tunninga a opet full je mala tocka di se gasi tj osjetljivost same graficke....npr ak dignes samo voltazu jezgre a ostalo ti po defaultu moze bit dovoljno da se zgasi...tj da ne bude oke...ocu rec da moras ic nekim redom i jako malim koracima ako zelis napravit posao...a i proguraj ga kroz neki program za benchmark pa si vidi koliko si dobio samim overclockom tipa everest, sandra,3d mark i tak to jer cemu tjerat vise struje i gubit snagu graficke (povecanjem temperature kao i svemu drugom smanjujes performanse- al ce ti uzrokovat gasenje a i vjek ti strmoglavo pada) znam decka koji je kemijao s ventilatorom iz auta s kilera :-D velik je koliko i samo kuciste hahaha
takodjer pazi na napajanje jer se raspitaj grafulje vuku do boli struje , provjereno :headbang:
sretno :toothy12:
Keeway7:
Ako ne znas kako se to radi, nemoj, jer nije bezazleno - mozes imati teskih posljedica!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju