Tehnički kutak > Garaža

Luna 70 vision

<< < (52/55) > >>

luna500rr:
5. MINARELLI 100

I dočepa se ja mašine od aeroxa 100. Falilo je nešto djelova al malo interneta i sve se skompletiralo. Problem su mi radile stvari koje mi na ničemu drugom nikad ne bi niti bio problem. Tipa deklo jedva nađeno u BIH negdi i to oštećeno. Filter zraka iz engleske, plastike hlađenja iz pm... Felga stražnja je bila vrlo vrlo potrošena, a više od godinu dana sam tražio drugu, prvo 12 coli pa kasnije bilošta samo da je ispravno. Nosio sam istu u tokara da ubaci piksu neku za bubanj al nije bilo izvedivo. Bez zadnje kočnice niti je gušt vozit nit prolazi tehnički.

Tako da je skuter s ovom mašinom uglavnom ležao godinu dvi da bi je zamjenio tvorničkom 50cc od aprilije rally sta sam kupio u zvonkeca. Ni tu nisam zadržao kao serijalu, a u međuvremenu mi se ukaže još jedna piaggio 4t (jednu sam nabavio kada i bb).

6. PIAGGIO LEADER 150

Curi od 2014. godine obećajem kako ću je provozat na skuteru, a kako ljeti ispalim na živce dok dođem do mora i kad platim parking, bila bi fora doć sa skuterom na more. A šta ima bolje i pouzdanije od skippera st? Mašinu sam slučajno vidio na fejsu u nekom oglasniku i odmah požurio po nju jer nije bilo skupo. Prominio sam par sitnica, po njoj i složio to na lunu za sekund što se mehanike tiče. Struja je pak druga stvar. Bio sam uvjeren da cu samo staviti cdi od zipa 50/100 i vozit. Problem je sto hi per 4 pro masina (4t 50-100cc na piaggio fly amo rec) ima neku caku s ventilima ili necim, pa da se masina ne ošteti cdi baca iskru u retard nakon nekog broja okretaja. Drugim rječima mašina ne bi išla 100 po gps-u kako i treba nego jedva 80 i to ako se poigra s rolicama. Covjek u kojeg sam kupio ovu masinu mi je rekao da ponesem ključ radi koda, a ja kreten pravio se pametan i nisam ponio ključ jer mi kao nije se dalo skidati bravu, mada mi brava nije ni trebala. I tako sam ipak uspio naći odblokirani CDI tj imobilizer i nakon što je skuter preležao pola ljeta sastavio je. Neke stvari sam finiširao, trebalo je još par sitnica srediti samo.

Malo prije neg sam mislio na tehnički, bila je neka gungula na tehničkom i zbog namješanja nečega, bilo je otkaza i svačega. Tek sam tada stao na loptu i rekao sebi, zar sam stvarno toliki jad od čovika da bi netko morao riskirati posao radi mojeg đubreta od skutera kojem i tako i tako nisu dobra svijetla, ni ovjes, ni plastike, ima 3 puta više kubika nego u papirima još bi ja s tim išao daleko. Dok se nisam predomislio upalio sam veliku fleksu i skratio si muke u par minuta. Plastike sam neke poklonio neke raspodjelio po kontejnerima po selu, mašinu sam mjenjao za romobil a ram i to u staro željezo ide.

Rezime priče, skuter je najbolji bio dok je bio serijala s auspuhom ili samo serijala. Sve ostalo je bilo neispativo, za uloženu lovu mogao sam kupiti nov veći skuter i položiti kategoriju bez problema. Naravno ne bi putem stekao toliko beskorisnog znanja al ni podnio toliko muke tražeći sve te djelove. Zato sve vezano za ovaj skuter bi ostavio u ovom desetljeću.

dario007:
Nakon BB-a 150 je sve krenulo nizbrdo...steta sto onda nisi zamjenio lezaje i bok.

Corector:
Koja luda prica , zvuci kao A JE TO :D Ispada da si ga sasjekao taman dok je bio slozen na duge staze.
Ovo je bolje nego da si cijelo vrijeme radio Sizifov posao, i borio se kao manijak s jednom masinom koja se raspada i raspada i na kraju takodjer zavrsi u dijelovima, barem si stekao sirinu u iskustvu.
Sto se tice Hyper 4 struje i retarda, ja sam gazio Zipa do Rijeke i nazad za Zagreb, znaci nizbrdo sam ga gonio sigurno 90gpsa i to je se navrtavalo vise nego 2T. Malaguti F15 sa polini variom i ZXR, auspuhom mi nije mogao nista nizbrdo, i to su mi bila valjda najbrza prolazenja kroz zavoje jer je ovaj kocio ko manijak.

A realno, te masine si uzimao ispod cijene kako kazes, a danas da ne znam sta uzmes, uvijek ima prostora za dotjerivanje.

aragonY:
Cuj ti njega "beskorisnog" znanja. Pa stari ovo je ekstremno hahaha ti si sve zivo swapao na tu lunu, ovo sa leaderom prvi put cujem.
Priznaj da je ipak bilo zabavno eksperimentisati tako sa raznoraznim kemijama  ;D naravno svima nama dođe nekad onaj tren kad se skupi svega preko glave ali gledaj na kraju kakvu ti pricu imas iza sebe, pa to ti sad dođe ko mastercard, neprocjenjivo   ;D :notworthy:

PchelaUbica:
Bome ja ti skidam kapu stari moj . Jest da se to tako okoncalo i da ti se mozda cini uzaludno., Al je jebeno iskustvo i jebena prica. Stvarno se ta luna napatila s tobom a i ti s njom hahah drago mi je da si to podjelio s nama :D
Eto sad nek ljudi vide da je sve moguce i da ne treba odustajat
Samo da ga nisii izrezaoo hahah

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju