Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Polovni skuteri - zamjena za zamjenu  (Posjeta: 5639 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tuta125

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • Dvije glave su pametnije od jedne.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ST - DU
  • Moj Skuter: 4 kotača
  • Moja Kaciga: pojas
Polovni skuteri - zamjena za zamjenu
« : 03 Rujan, 2010, 11:39:34 »
Evo ovako, jedan hipotetski primjer:

Ja imam skuter od 50 ccm, cijenim ga 12.000 kn i zelim kupit/mijenjat za novog Runnera 125-200
Neki mladic u blizoj okolici ima starog Runnera 200 i cijeni ga 11.000 kn, neregistriran. Zeli ga mijenjat za neki skuter 50 ccm.
Neki covjek skroz na drugom kraju Hrvatske ima novog Runnera 125, cijeni ga 15.000 kn i zeli ga mijenjat za starijeg Runnera, regan i sve.

E sad, moje pitanje je:
koliko bi se isplatilo (koliki bi troskovi bili) radit zamjenu za zamjenu, znaci da ja mijenjam svoj skut za starijeg Runnera da bi ga mogo zamijenit za novog Runnera i platim 2 poreza, 2 prijepisa i sve i jos platit troskove dalekog puta jer nemam vremena cekat neku drugu ponudu...

Je li to itko radio i koliki bi okvirno troskovi bili?

Malo cudno pitanje al eto, ako netko ima viska vremena i iskustva s tim nek napise!  :toothy10:
« Zadnja izmjena: 03 Rujan, 2010, 11:41:39 tuta125 »
Ne brže od života, ako misliš bilo gdje, moraš sporije.

Offline BilyPiton

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Ubizec-Soft.com
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Tomos Atx e90
  • Moja Kaciga: uvjek na glavi!
  • MojSetup: Nema kite!
  • MojSpuh: MF3 Power
Odg: Polovni skuteri - zamjena za zamjenu
« Odgovori #1 : 03 Rujan, 2010, 12:41:54 »
znam da ti je prijevoz skutera dosta skup 500-1000kn prava muka oko toga mislim da ti se bas to ne isplati previse zajebancije a previse na kocki
Izrađujem WEB stranice! Zakup domena, hostinga... više info na pm!

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #2 : 03 Rujan, 2010, 12:57:55 »
nije to zajebancija....
to sam ja radio.. peugeot sf2 moj, za gileru cx 125 pa onda za z750...
znaci... u javnog biljeznika kada radite prijepis prodajete skutere za 500 kn, jer njemu ide postotak od prodajne cijene pa da te ispadne sto jeftinije.. mene je prijepis izasao u jednoga 50 kn, u drugoga 100.. ovisi koji je jeftiniji i sve....
dalje.... hp exom je zipst slao 2 skuta, jedan iz splita u zagreb doslo ga je 250 kn prijevoz, a drugog inter europom u rijeku i doslo ga je 300 kn, oni naplacuju paletu, a ne sto je na njoj ...
za 50 ccm ne ide porez, za sve vise ide.. ali to nemoj ti placat, ti platis prijepis samo.. a konacni vlasik radi u poreznoj upravi to.. a to ti kosta od kataloske vrijednosti skutera kojeg imas neki postotak.. nezz, ali nije skupo.. mislim da je meni bilo 5000 kn, i doslo je sve skupa oko 70 kn...
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline devil_ma-yela

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bjelovar
« Odgovori #3 : 03 Rujan, 2010, 13:56:52 »
prvo bi se trebao dogovorit sa oba trgovca da li uopće pristaju na zamjene, tj dogovorit sve, to valjda misliš napravit?  :dontknow:

drugo, gdje se točno nalaze i kolika je udaljenost i kako ih misliš prevest? ako imaš vlastiti prijevoz onda nije problem...

prijenos i porez ti je drnda objasnio..

iako mislim da je komplicirano, jer uvijek ti postoji rizik da ovaj drugi s kojim trebaš mjenjat za željeni skuter odustane ili da mu se ne svidi, pa tako bi se trebao dogovorit s njim unaprijed da budeš na neki način siguran da od te zamjene bude nešto.
::..kada se pije, pijem! kada se jede, jedem! kada se radi, NE SMETAM!!..::

teško je bit budala, konkurencija je velika!
 Bjelovar Team forum: http://bjteam.s2.bizhat.com/index.php?sid=bc65d012d58480086a3a34ff09d6226f&mforum=bjteam

Offline tuta125

• forumski skuteraš
« Odgovori #4 : 03 Rujan, 2010, 15:57:20 »
prvo bi se trebao dogovorit sa oba trgovca da li uopće pristaju na zamjene, tj dogovorit sve, to valjda misliš napravit?  :dontknow:

Naravno  :icon_thumright:

drugo, gdje se točno nalaze i kolika je udaljenost i kako ih misliš prevest? ako imaš vlastiti prijevoz onda nije problem...

A udaljenost je konkretno Split-Bjelovar

A pazi sa dobrim masinama 4T 125/200 ccm to ne bi bio neki problem prec...

nije to zajebancija....
to sam ja radio.. peugeot sf2 moj, za gileru cx 125 pa onda za z750...
znaci... u javnog biljeznika kada radite prijepis prodajete skutere za 500 kn, jer njemu ide postotak od prodajne cijene pa da te ispadne sto jeftinije.. mene je prijepis izasao u jednoga 50 kn, u drugoga 100.. ovisi koji je jeftiniji i sve....
dalje.... hp exom je zipst slao 2 skuta, jedan iz splita u zagreb doslo ga je 250 kn prijevoz, a drugog inter europom u rijeku i doslo ga je 300 kn, oni naplacuju paletu, a ne sto je na njoj ...
za 50 ccm ne ide porez, za sve vise ide.. ali to nemoj ti placat, ti platis prijepis samo.. a konacni vlasik radi u poreznoj upravi to.. a to ti kosta od kataloske vrijednosti skutera kojeg imas neki postotak.. nezz, ali nije skupo.. mislim da je meni bilo 5000 kn, i doslo je sve skupa oko 70 kn...

A ako mi radimo zamjenu skuter za skuter koja se onda vrijednost pise u javnog biljeznika? (nije da sam toliko skrt nego samo pitam informacije radi  :toothy11:)

Ja ako mislim davat svoj 50ccm i uzet 200ccm ja placam porez jel tako? I je li se porez obracunava na katalosku vrijednost novog vozila ili katalosku vrij. sadasnjeg vozila (znaci umanjeno za nekoliko godina)? Koliko sam skonto vrijednost tvog motora kojeg si kupio je bila 5000 i na to si platio porez 70kn...?

Offline kristijanSR70

• maxi forumaš
  • I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !!
  • Mjesto: NG
  • Moj Skuter: RUNNER VXR 200
  • Moja Kaciga: N61
  • MojSetup: je jedini sisavac prilađođen životu u prirodi, imaju pluća i mogu disati zrak,množe se aktivnošću testisa.
  • MojSpuh: + cijev + 2 šarafa
« Odgovori #5 : 03 Rujan, 2010, 16:05:27 »
racunaj da ti je kataloška vrijednost straijeg ranera iz 2005 godine  sada oko  13 500kn, dakle platiš oko 600-700kn..

e sad ako je straiji vrijednost je manja........

najbolje je da se nađete svi trojica, razmjenite skutere i svako svog odjavi i prepiše na idućeg vlasnika......

i obavezno trazi potvrdu o cestovnom prometu jer inače nećeš moć regat skuter

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #6 : 03 Rujan, 2010, 16:36:46 »
kako toliki porez.. inace u mene je skut 50ccm bio regan, a motori odjavljeni...
meni je izasao prepis 50 kn... njega isto tako nesto za motor...
nije to neka velika cifra.. nezz ima li zamjena, ali ja sam radio obicni prijepis...
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline tuta125

• forumski skuteraš
« Odgovori #7 : 03 Rujan, 2010, 17:37:41 »
racunaj da ti je kataloška vrijednost straijeg ranera iz 2005 godine  sada oko  13 500kn, dakle platiš oko 600-700kn..

e sad ako je straiji vrijednost je manja........

najbolje je da se nađete svi trojica, razmjenite skutere i svako svog odjavi i prepiše na idućeg vlasnika......

i obavezno trazi potvrdu o cestovnom prometu jer inače nećeš moć regat skuter

Ma najbolje bi bilo da se svi nademo ali realno gledano nece se nikome dat toliko putovat samo da bi ja dobio sto zelim na kraju krajeva...
A sto je tocno ta potvrda o cestovnom prometu? Nisam nikad cuo za to...  :icon_scratch:

kako toliki porez.. inace u mene je skut 50ccm bio regan, a motori odjavljeni...
meni je izasao prepis 50 kn... njega isto tako nesto za motor...
nije to neka velika cifra.. nezz ima li zamjena, ali ja sam radio obicni prijepis...

Ok, hvala na informaciji  :icon_thumright: ako se sjetis jos kojeg detalja samo reci!

Offline karlo.sb

• Tržnica : (+5)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: sr150
« Odgovori #8 : 03 Rujan, 2010, 21:41:17 »
A sto je tocno ta potvrda o cestovnom prometu? Nisam nikad cuo za to...  :icon_scratch:

u slucaju prijenosa vlasnika na vozilo ta potvrda je dokaz o placenoj naknadi za uporabu javnih cesta. Bez predočenja originalne potvrde kod prijenosa vlasnistva vozila, stanica za tehnicki pregled vozila duzna je ponovno naplatiti propisani iznos naknade

znaci to je neki k potvrda kod rege motora da si platio tu naknadu, znaci mos i bez toga ali onda placas određeni iznos, u mom slucaju je bilo 125 kn za 150 ccm 

Offline tuta125

• forumski skuteraš
« Odgovori #9 : 04 Rujan, 2010, 08:17:08 »
u slucaju prijenosa vlasnika na vozilo ta potvrda je dokaz o placenoj naknadi za uporabu javnih cesta. Bez predočenja originalne potvrde kod prijenosa vlasnistva vozila, stanica za tehnicki pregled vozila duzna je ponovno naplatiti propisani iznos naknade

znaci to je neki k potvrda kod rege motora da si platio tu naknadu, znaci mos i bez toga ali onda placas određeni iznos, u mom slucaju je bilo 125 kn za 150 ccm 

Je li to samo za skutere preko 50ccm ili za sve? Jer ja to nemam...