Općenito > Propisi
Kupnja skutera od tvrtke?
divljakusa:
--- Citat: marracc - 03 Rujan, 2010, 19:15:11 ---Vlasniku firme motor vise netreba, pa ga je poklonio susjedu na principu "evo ti", i dao mu je knjizicu vozila u kojoj se kao vlasnik vodi ta firma, motor je odjavljen, nema tablicu. Onda sam ja doso i sazno da ga susjed prodaje, i ja reeko uzet cu ga. I sad bi ja stavio motor na sebe, da ga mogu registrirat i vozit normalno, samo neznam kojim postupkom bi to trebao napravit. Dal ga firma pise ko otpis onda, ili kaj, ja nemam pojma. Svaki savjet je dobrodoso!!
--- Kraj citata ---
Gle, jedino kaj možeš napravit je da neko od vas ode u tu firmu i raspita se. Oni bi to trebali znati ili bi trebali oni kontaktirati nekoga ko to zna. Najjednostavnije im je napraviti račun, sami sebi uplatiti tu svotu, i skuter otpisati. Iskreno neznam kako je sa darovnim ugovorima od firme.
svbeljan:
ja sam skuter od coca-cole kupio...tj. od firme gigant jer je islo preko njih.
imao sam od giganta račun na moje ime, a u papirima je bio na coca-colu.
i kad sam ga prodavao(ja ga nisam registriro ni nista)
napravio sam kupoprodajni sa kupcem jer u gigantu nisu mogli promijenit ime na koga glasi racun.
on je sa tim svim papirima otisao na tehnicki ja mislim...ili mup, stvarno neznam :dontknow: i registriro ga.
znaci imo je prometnu i knjizicu vozila u kojoj je coca-cola vlasnik, račun od giganta koji glasi na mene i moj kupoprodajni ^^
i nije imao nikakvih problema...samo je sve papire skupio.
znaci ako tvoj frend ima racun, s njim napravi kupoprodajni iregistriraj ga.
divljakusa:
--- Citat: svbeljan - 03 Rujan, 2010, 19:44:36 ---ja sam skuter od coca-cole kupio...tj. od firme gigant jer je islo preko njih.
imao sam od giganta račun na moje ime, a u papirima je bio na coca-colu.
i kad sam ga prodavao(ja ga nisam registriro ni nista)
napravio sam kupoprodajni sa kupcem jer u gigantu nisu mogli promijenit ime na koga glasi racun.
on je sa tim svim papirima otisao na tehnicki ja mislim...ili mup, stvarno neznam :dontknow: i registriro ga.
znaci imo je prometnu i knjizicu vozila u kojoj je coca-cola vlasnik, račun od giganta koji glasi na mene i moj kupoprodajni ^^
i nije imao nikakvih problema...samo je sve papire skupio.
znaci ako tvoj frend ima racun, s njim napravi kupoprodajni iregistriraj ga.
--- Kraj citata ---
Al nema....:)
marracc:
Budem ja probao da meni naprave racun, i da to nekak rjesimo, jer ocito da trebam imat neki dokaz da sam ja to kupio, racun od firme. Budem ih kontaktirao pa da vidim dal se moze kaj rjesit u vezi toga....
marracc:
Da li je itko radio sa darovnim ugovorom? ako je, molio bih da mi kaze kako se to radi, i da li je to izvedivo za moju situaciju! Hvala na svim odgovorima!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju