Tehnički kutak > Tuning skutera

MALOSSI SPORT 70cc

<< < (8/21) > >>

vpucko:
ma joj de ne slusajte palca on kao nesto zna :) heheheheheh :D
sala stari :)

SLUSAJTE GA  :)

SlowRider:

--- Citat: 3alfa3 - 03 Listopad, 2007, 17:59:20 ---
--- Citat: corleone - 03 Listopad, 2007, 17:47:48 ---ima li jos ko iskustva u vezi moje teme...gusa...ne bi trebalo zaribati bez povoda,zar ne?

--- Kraj citata ---

Nikad, ali bas nikad niti jedan kit jos nije zaribao bez povoda. E sad, sto je bio povod to je druga stvar...  ;D

Ako je motor pravilno razradjen, ako je gore posteni karb koji je dobro postelan, ako se koristi dobro ulje i u dobrom omjeru i motor ne tjera u okretaje na hladno, onda moze riknut samo ako je neka tvornicka greska u pitanju.

Ali...
...ja bi (skoro) uvijek preporucio MHR Repliku prije Malossi gusa osim ako nije neophodno sa kitom napraviti 50000+km jer je kit trajan, nesto jaci (ali i dalje to nije pravi midrace, barem ne dok ga se ne preradi), lakse se hladi jer je od aluminija koji preko 5 puta (500%+) brze odvodi temperaturu od gusa i koji isto moze raditi sa spuhovima za base kiteve (iako je sa slabijim midrace spuhovima osjetno jaci) i kojeg zapravo i ne treba razradjivati - dovoljno ga je 2-3 puta zagrijati i ohladiti u leru nakon montaze i eventualno pripaziti prvih 20-30 km da se ne ide full gasom jer se na njemu zapravo cilindar ne razradjuje nego samo karike.
Na strani gusa je niza nabavna cijena, mogucnost reparacije nakon zaribavanja i duza trajnost koja u slucaju lose postelanog karba, nepravilne razrade ili gazenja na hladno moze biti i puuuuuno manja od replike.

E da, za oba kita (a i za TP Trophy ako njega uzmes) su dijelovi lako nabavljivi u HR i tu nebi smjelo biti problema.

--- Kraj citata ---

Racunaj da ce vecini ekipe zacvikati kit, tako da bi ipak preporucio prije gus, manje ce zaliti za potrosenim novcem.
Replica je za one koji se kuze u skutere gdje je sve tip top.

Jos nikada nisam kit tjerao u okretaje na hladno, uvijek zagrijavanje i lagana voznja min. 2 km.
Cesto mi se prolaznici smiju, cude, sto se vozim kao baba kada tek krecem... a kad se zagrije, onda se ja smijem drugima. :evil6:

3alfa3:

--- Citat: SlowRider - 04 Listopad, 2007, 14:22:00 ---Cesto mi se prolaznici smiju, cude, sto se vozim kao baba kada tek krecem... a kad se zagrije, onda se ja smijem drugima. :evil6:

--- Kraj citata ---

Trebas vidit mene - obicno krecem na cestu koja ima uspon pa se vozim do 35 km/h i zaobilaze me ko gubavca. Kad se skut nakon par km zagrije, sve to naplatim duplo.  ;D

SlowRider:

--- Citat: 3alfa3 - 04 Listopad, 2007, 14:28:20 ---
--- Citat: SlowRider - 04 Listopad, 2007, 14:22:00 ---Cesto mi se prolaznici smiju, cude, sto se vozim kao baba kada tek krecem... a kad se zagrije, onda se ja smijem drugima. :evil6:

--- Kraj citata ---

Trebas vidit mene - obicno krecem na cestu koja ima uspon pa se vozim do 35 km/h i zaobilaze me ko gubavca. Kad se skut nakon par km zagrije, sve to naplatim duplo.  ;D

--- Kraj citata ---

Mislim da je mhr replica moj sljedeci izbor, upravo zbog prednosti pred gusom. Vidjeti cu kako ce ici sa serijskom getribom, ako nebudem zadovoljan, staviti cu getribu malossi, onda ide kao base kit, ali poslje 70km/h udje u okretaje i poleti.

igor.sb:

--- Citat: 3alfa3 - 04 Listopad, 2007, 14:28:20 --- Kad se skut nakon par km zagrije, sve to naplatim duplo.  ;D

--- Kraj citata ---

lol  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju