Općenito > Oprema

Hlace ili pokrivac za skuter?

(1/3) > >>

Oklop:
Ni sam neznam sta da odaberem, hlace ili pokrivac (koji nikad nisam isprobao pa nemam nikakvog iskustva). S jedne strane pokrivac mi se cini nekako prakticniji jer nema potrebe za presvlacenjem kad god da se sjeda na skuter u zimskim mjesecima, a isto tako su i vodonepropusni. samo neznam koliko smeta pri spustanju nogu na pod? pa oni koji imaju iskustva neka kazu koju rijec :)

Genesis051:
I ja sam zazirao po istom pitanju... ali nije problem... samo, stvar funkcionira UZ nepromočive hlače, jer ti svejedno dekica štiti noge samo tokom vožnje... ako lijeva kiša, a ti staneš na semaforu (ili nekoj gužvi), sa zadnje strane ti se slijeva po sicu na hlače (pa... ako nisu "kišne")...
Pogotovo na jednim Runnerima, koji imaju otvore za strujanje toplog zraka iz hladnjaka, dekica je 1. liga..
Zavisi od namjene... za po gradu, sa puno režima: stani-obavi nešto-vozi dalje-(opet) nešto obavi, tu je dekica zakon... ne obavezuje te dodatnom robom od struka nadolje za kružit po gradu...
Ako kreneš na neku vožnju po otvorenoj cesti... (ja bi rađe) hlače (sa vodo/vjetro/mehaničkom zaštitom) ...

Oklop:

--- Citat: Genesis051 - 26 Rujan, 2007, 17:20:57 ---I ja sam zazirao po istom pitanju... ali nije problem... samo, stvar funkcionira UZ nepromočive hlače, jer ti svejedno dekica štiti noge samo tokom vožnje... ako lijeva kiša, a ti staneš na semaforu (ili nekoj gužvi), sa zadnje strane ti se slijeva po sicu na hlače (pa... ako nisu "kišne")...
Pogotovo na jednim Runnerima, koji imaju otvore za strujanje toplog zraka iz hladnjaka, dekica je 1. liga..
Zavisi od namjene... za po gradu, sa puno režima: stani-obavi nešto-vozi dalje-(opet) nešto obavi, tu je dekica zakon... ne obavezuje te dodatnom robom od struka nadolje za kružit po gradu...
Ako kreneš na neku vožnju po otvorenoj cesti... (ja bi rađe) hlače (sa vodo/vjetro/mehaničkom zaštitom) ...

--- Kraj citata ---

znaci dekica jer nisam bas siguran koliko cu po zimi imati volje za vozikanje osim kuca-posao:)
hlace za kisu imam, ali malo prekratke (duge noge, pa tesko naci pravu duzinu)

Oklop:
evo napravio ja prvu voznjicu po kisi (pljusku) sa xcitingom...i prezadovoljan...nakon odvozenih 20-km stigao skoro pa suh, tj jakna i hlace odradile zadatak savrseno (malo nogavice ostale mokre, ali kao sto sam rekao hlace su mrvicu kratke). jedino mi trebaju rukavice koje nece propustiti nakon 19 km, pa onaj zadnji moram voziti sa mokrim prstima :D skuteric fino drzi cestu, pa cak i na mjestima gdje se voda u slapovima spusta po cesti. ja prezadovoljan  :frajer:

Genesis051:
Čestitam na odluci/kupovini...  :icon_thumright: :notworthy: :icon_thumright:
Riješi još i rukavice (da budu tople/nepromočive) jer ćeš učas (2-3 zime) nakupit dovoljno hladnoće u kosti, da posle imaš problema sa upalama zglobova i slična njasra... onda ti se s vremenom dogodi (u kasnijim godinama) da, pri pojavi takvog nečeg, ne možeš ni čašu vode dignut/držat u ruci !!!...
Nogavice su problem, jer ti pri dužem kontaktu sa vodom, roba počne upijat vlagu, pa ti od otkrivena 2-3 cm na dnu nogavice, hlače budu mokre do koljena (i više) ... ako te spopadne kiša, a želiš doć nekamo, do cilja, makar zalijepi komad najlona ili čegagod... da ne upija "odmah",  čim se pojaviš na kiši...
Meni su nogavice vodonepropusnih hlača preko traperica, ali sam ih prošlom (ne)prilikom zaboravio zategnut na dnu, pa su hlače svejedno upijale, samo od, ono malo, "spreja", što kruži od auta ispred, i vlastitog prednjeg kotača...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju