Tehnički kutak > Tuning skutera
Tuning VX-a(2007)
mrcina:
da a pregrijavanje mašine,pa blok motora koji nije projektiran za veča naprezanja itd,itd.
za obradu 4 t mašine treba imati znanja,a ne samo šarafiiiiiiiitiiiiii i gas.
2t mašine imaju više mogučnosti tuniranja od glava u koje ulaze klipovi sa večim karikama(glupost) do glava sa večim klipovima i bolje riješenim hlađenjem.
sad neznam kakvo hlađenje ima vx ali vxr ima vodeno pogotovo ovi novi modeli. i tu treba uči polako i skulirano da nekaj ne zajebeš.
jednom priliom je odin rekao da su 125 i150 ccm mašine od kymca iste.brus nisu jer bi se onda 125 i 150 prodavali po istoj cijeni a u rh ih nema dok su u italiji hit kao i honde sh150.zašto zato jer su to provjerene mašine a 125 je smeče i to se onda uvozi u rh.
igor.sb:
kakav kimco, honda i ostale p...materine
kakve to veze ima sa vx ili vxr-om
naravno i vx i vxr imaju vodeno hlađenje i oduvjek su ga imali
i kakvo pregrijavanje, i kakv blok motora koji je predviđen za veca naprazanja
...ne da mi se vise o tom
mrcina:
i nemoj.
za vx postoje tuning djelovi.
za vxr postoje tuning dijelovi
.
nemožeš miješati jonatanke i zlatni delišes makar su oboje jabuke
gumy:
pa vjerojatno neće on sam ići rastavljati 4t mašinu ako to nikad nije radio.. da ljepo nekom da mu to napravi, i zašto to nebi radilo? imam frenda koji je na starijeg runnera 125 stavio 209 malossi, skuter normalno išo preko 15000 km... ak se to dobro odradi radit će ko i serijala...
Nikon:
isti qurac mu je stavia malossi 209 ili vxr termo grupu .... kad bi tako gleda onda niko nebi tunira nista jer nista ne traje ko serijala ;)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju