Poštovanje!
Imam problem sa curenjem ulja na spoju crijeva sa pumpom ulja. Kada sam prvi put skinula sic da pogledam, nadala sam se da je problem u samom crijevu (istrunulo ili se otkačilo), ali nije. Crijevo je nabijeno na malu metalnu cjevčicu za koju bi čovjek očekivao da je dio pumpe, ali nije. Ta glupa cjevčica se samo gurne u rupicu na pumpi, pa ne kužim što bi je osim trenja trebalo držati. Skinula sam onaj Speedfight/Trekker/Vivacity manual u kojoj je slika stare verzije pumpe koja radi na sajlu (tako bar tamo piše), a modeli od 2000. godine na dalje imaju centrifugalnu (moj je baš iz 2000.).
Ne znam jesam li baš najbolje objasnila, pa evo i male skice kad već nisam fotkala...
Dakle, strelica pokazuje odakle mi kapa ulje, spoj metala i metala. Jedino što mogu napraviti je rukom ugurati tu cjevčicu do kraja, ali koliko god gurala opet se sa 2 prsta može izvući vani. Stvar drži nekoliko tjedana nakon tog mog "servisa", no ne da mi se stalno šarafiti po skuteru jer toliki frik nisam.
Nisam baš pri lovi za servis (očito, čim vozim ovako staru pilu
), ali nisam baš ni toliko nespretna sa ovih par ključeva koji su mi trebali da dođem do izvora problema. Dakle, što bi trebalo tu cjevčicu držati u rupi? Je li tvornički nabijena unutra, pa sad moram mijenjati pumpu?
Hvala na korisnim savjetima