Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Prva guma
JogFromYamaha:
a cuj tebi je mozda to zanasanje sad fora ali dok bus isel full attack voziti u zavojima s max nagibom i gasom onda ces skuziti da guma koja ima dobar grip je esencijalna i za voznju i za kocenje.
ja imam na svom skutacu upravo americke meteor sport touring attack i cak se dobro prijanjaju za to sto su sport touring gume i mogu konkurirati savi mc29 i booperu bez problema
Dunlop:
sta vi mjenjate gume na 6-7tkm ja ih promijenim na svakih 3-4 tkm
pralas:
--- Citat: Dunlop - 07 Srpanj, 2010, 14:04:03 ---sta vi mjenjate gume na 6-7tkm ja ih promijenim na svakih 3-4 tkm
--- Kraj citata ---
ja svoje mc29 ne mjenjam prije 6000km,rade cu si za tih 600kn kupiti neki dio za skut :icon_thumright:
recesija jbg :laughing7:
gokiSP:
ml50
JogFromYamaha:
a cuj ovisi sto vozis
ja vozim zato sport touring koje drze po 30000km bez mjenjanja
a ako bas uzmes mekane sport gume njih pri normalnoj voznji na 8-10 tkm mozes vec mjenjat
naravno ako ih silujes i na 2000km ih se da ubiti.
Ali pri kupnji guma se treba uvjek razmisliti za sto ih trebas.
Naravno da neces uzimat sport touring gume ako mislis bacat skutera u zavoje i utrkivat se s skuterom.
a ako hoces da ti dugo traju je onda uzmi touring gume koje su visekomponentne.
Samo svakome ne preporucam da dok kupuje gume da samo gleda cijenu jer one jeftine kineske kenda hizaki matsuja i swalbe gume su totalna opasnost za cestu i nisu jeftine ako gledas na to da ces zbog njih pasti i napravit si stetu ili nekoga tresnuti. A nacin ponasanja tih guma na mokrom je samoubilacki.
Ne velim da su sve skupe gume dobre ali ni sve jeftine nisu lose. Da se nabavit dobra guma za 300kn po komadu bez problema ali nikad i to ponavljam NIKAD nemojte kupovati gumu samo jer je jeftina ili jer "ja se ne vozim jako s skutom pa bu svaka dobra" i slicne fore. Ja sam imao na biciklu jeftine gume kao orginalne gume i skoro sam se par puta ubio dok sam kocio a one pri laganom kocenju samo proklizavale i to na suhom i vrucem asvaltu a kak po kisi o tome ne zelim ni pricati.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju