Općenito > Propisi
A1 vozacka..
enigma:
evo, sve jasno...bravo eladio... :icon_thumright:
filiplatinovicz:
--- Citat: r.e.! - 30 Kolovoz, 2006, 16:38:26 ---Za A1 mogu polagati osobe starije od 16 godina, i nakon sˇto polozˇe vozacˇki ispit dobiju privremenu dozvolu na dvije godine.
Nakon dvije godine A1 automatski postaje A. Za A kategoriju moguc´e je polagati od 18. godine zˇivota.
Mladi vozacˇ mozˇe biti bez obzira na godine, mozˇe imati 18 a mozˇe imati i 27, ako prvi put polazˇe vozacˇki ispit. Dobiva A kategoriju ali isto uz ogranicˇenje snage i na dvije godine vozacˇku dozvolu, sa time da josˇ mora u danom roku poha?ati sˇkolu sigurne vozˇenje. Mada nitko josˇ ne zna gdje su te sˇkole i kako izgledaju...
--- Kraj citata ---
A1 se polaze izmedju 16. i 18. godine.
NE nakon dvije godine, vec s navrsenih 18 godina se uz A1 upisuje u dozvolu i A. Status mladog vozaca zapocinje od dana izdavanja vozacke (upisa u vozacku) za odredjenu kategoriju i traje dvije godine, bez obzira na kronolosku dob vozaca.
Ogranicenja: za A1 125 ccm, do 15 kW;
za mlade vozace A, do isteka staza mladih vozaca (vidi gore) do 25 kW
Status mladih (novih, svjezih) vozaca ne prelazi po zakonu automatski nakon dvije godine u status 'iskusnih' vozaca, vec bi trebalo poloziti ispit iz sigurne voznje. Za sada je to jos mrtvo slovo na papiru...
Sve gornje vec je precizno navedeno u mojem napisu 'Do sare u skokovima', ovdje!
r.e.!:
navršenih 18 godina je minimalna dob za upravljenje vozilom za koje je potrebna A kategorija
čl.216 st.2
marconi:
imam b i sljedeće godine mislim položit a kategoriju.taman kad mi istekne status mladog vozača
jel bio onda ponovo bia mlad vozač što se tiče motora,ili dobijam dozvolu na 10 godina ( a kategoriju ) ?
PEDROSA:
--- Citat: marconi - 04 Rujan, 2006, 21:35:44 ---imam b i sljedeće godine mislim položit a kategoriju.taman kad mi istekne status mladog vozača
jel bio onda ponovo bia mlad vozač što se tiče motora,ili dobijam dozvolu na 10 godina ( a kategoriju ) ?
--- Kraj citata ---
Nema to veze što imaš b!
imaš ograničenje 2 god isto!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju