Općenito > Propisi
A1 vozacka..
eladio:
vise nisam uopce siguran u nista... :icon_biggrin:
pa da pitam, ponukan raspravom vezanom za beverly 400 na motori.hr , da li vozaci stariji od 18 godina koji sad recimo poloze mogu odmah sjesti na motor veci od 125ccm? imaju li kakvo ogranicenje?
meni se nekako cini da postoji ogranicenje od 25KW , ali nisam siguran..
oxio:
--- Citat: eladio - 30 Kolovoz, 2006, 15:35:14 ---vise nisam uopce siguran u nista... :icon_biggrin:
pa da pitam, ponukan raspravom vezanom za beverly 400 na motori.hr , da li vozaci stariji od 18 godina koji sad recimo poloze mogu odmah sjesti na motor veci od 125ccm? imaju li kakvo ogranicenje?
--- Kraj citata ---
Mislim da je samo ograničenje na 25 kw
eladio:
--- Citat: oxio - 30 Kolovoz, 2006, 15:47:53 ---
--- Citat: eladio - 30 Kolovoz, 2006, 15:35:14 ---vise nisam uopce siguran u nista... :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
Mislim da je samo ograničenje na 25 kw
--- Kraj citata ---
dobro je, znaci ipak postoji..
pa onda piaggio beverly 400 http://www.mojskuter.com/index.php?option=com_content&task=view&id=216&Itemid=33 , taman tu negdje upada na knap,.. super za bas tu grupu kupaca :toothy10:
r.e.!:
Za A1 mogu polagati osobe starije od 16 godina, i nakon što polože vozački ispit dobiju privremenu dozvolu na dvije godine.
Nakon dvije godine A1 automatski postaje A. Za A kategoriju moguće je polagati od 18. godine života.
Mladi vozač može biti bez obzira na godine, može imati 18 a može imati i 27, ako prvi put polaže vozački ispit. Dobiva A kategoriju ali isto uz ograničenje snage i na dvije godine vozačku dozvolu, sa time da još mora u danom roku pohađati školu sigurne voženje. Mada nitko još ne zna gdje su te škole i kako izgledaju...
eladio:
hvala re, evo nasao sam
Članak 221.
(1) Osoba koja je položila vozački ispit i dobila vozačku dozvolu za M, A1, A, B, ili C1 kategoriju vozila ne smije dvije godine od dana izdavanja vozačke dozvole upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti, a mopedom 40 km na sat, niti tim vozilom smije vući priključno vozilo, a niti organizirano prevoziti djecu.
(2) Osoba iz stavka 1. ovoga članka ne smije upravljati niti početi upravljati vozilom ako u organizmu ima opojnih droga, alkohola ili ako pokazuje znakove alkoholiziranosti.
(3) Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila ispit za B kategoriju vozila ne smije upravljati vozilom čija snaga motora prelazi 75 kW. Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila ispit za A kategoriju vozila ne smije upravljati vozilom čija snaga motora prelazi 25 kW.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju