Općenito > Propisi
A1 vozacka..
Punisher:
--- Citat: ryder on the storm - 04 Travanj, 2007, 21:53:14 ---
--- Citat: eladio - 30 Kolovoz, 2006, 15:35:14 ---vise nisam uopce siguran u nista... :icon_biggrin:
pa da pitam, ponukan raspravom vezanom za beverly 400 na motori.hr , da li vozaci stariji od 18 godina koji sad recimo poloze mogu odmah sjesti na motor veci od 125ccm? imaju li kakvo ogranicenje?
meni se nekako cini da postoji ogranicenje od 25KW , ali nisam siguran..
--- Kraj citata ---
položio sam pred tjedan dana,sad me zanima da li ću moći sa 18 voziti motor sa neograničeno ks,pošto ću imati 2 godine iskustva?
--- Kraj citata ---
Dakle ako nemaš 18 onda možeš polagati samo A1 kategoriju i s time si ograničen u kubikaži.
Kad napuniš 18 samo odeš na policiju da ti daju šaru na A kategoriju.
Sad ni ja nisam na kraju siguran da li si ograničen ili ako je prošlo 2 god od polaganja A1 kategorije da nemaš ograničenja.
Eto i mene to zanima pošto ću ubrzo upisati A kategoriju (a imam B skoro 2 god) :binkybaby: :dontknow:
Nikon:
po novom sad A1 i A su odvojene kategorije.. ako polozis A1 sa 17 u 18. godini ne dobijes A ka do sad, nego ti stoji cili zivot i ako ne polazes A.. mozes se slikat sa necim preko 15 konja.
ako si prije 2 godine polozia B vise nisi "mlad vozac" kad polozis A nemas zabranu vozit motor A kategorije s odredjenim brojem konja nego mozes odma na r-icu :)
ako me nisi skopca (jer ni sebi nisan sad jasan lol.. reci pa cu probat sutra kad se odmorin napisat jasnije)
Doomsday:
Ajme, Nikon, nemoj plašit ljude bez veze... Od 15.07.2004. važi
ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA
"...
Članak 220.
...
(5) Osobe koje su stekle pravo na upravljanje vozilom A1 kategorije nakon što navrše 18 godina stječu pravo na upravljanje vozilom A kategorije bez polaganja vozačkog ispita.
..."
:laughing7:
Nikon:
al ne ozbiljno... ovo gori sta san ti napisa ti pocima ubrzo zbog europske unije... pricalo se da ce od ove nove pocet.... neznan jel pocelo 1.1.2007 al ako nije pocet ce :toothy12:
Doomsday:
Ma ostavi se tog futura... I cijene za vozački 'skaču' već godinama... :laughing7:
Kad mi pokažeš link na Narodne Novine sa zakonskim ili podzakonskim aktom po kojem se tako mora postupat, onda ćemo pričat... :icon_biggrin:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju